28. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakler: omanik palus peibutavat müügikuulutust

Vasara tänava korterit müüv LuxKinnisvara OÜ juhatuse liige Alla Bušinskaja tunnistas, et teda palus1000kroonise hinnaga müügikuulutuse sisestada korteri omanik.

Bušinskaja ütles aripaev.ee ajakirjanikule, et korteri tegelik hind on 1,6 miljonit krooni. "Omanik palus 1000kroonist hinda, et helistataks," rääkis ta.

Maakler ütles, et kui oleks saanud, poleks omanik korteri hinda üldse avaldanud. City24 ei lase aga 0-hinnaga müügikuulutusi salvestada. Nii valis renoveeritud korteri omanik müügikuulutuses avaldatavaks hinnaks 1000 krooni.

"See süsteem ei lase ilma hinnata kuulutust panna, ma olen nendega õiendanud ka," rääkis aripaev.ee-le Vabaõhumuuseumi teel 2toalist korterit müüva Adelberg OÜ juhataja Anu Koppel.

Korteri tegelik müügihind on Koppeli sõnul 1,3 miljonit krooni. "Ta oli mul ka päris hinnaga müügis," rääkis Koppel, "no muidugi helistatakse praegu tunduvalt rohkem. Aga ma ei ole üle lugenud, kui palju kõnesid on rohkem tulnud."

Bušinskajamainis, et kui korteriomanikul tuleb eluase tõepoolest välja lubatud 1000 krooniga käest ära anda, muudavadnad kuulutuses hinna ära. "Kui see on ohtlik, muudame ikka hinna ära," sõnas Bušinskaja küsimusele, kas nad on valmis näiteks tarbijakaitse nõudel hinda korrigeerima.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785