23. juuli 2008

Palmse mõis sai 20 miljonit renoveerimistöödeks

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) ja Euroopa regionaalarengu fond toetavad Palmse mõisakompleksi 20 miljoni krooniga, korda tehakse mitu hoonet ja taastatakse regulaarpark.

Esindusliku ja hästi säilinud mõisaansambliga Palmse on EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor Monica Hankov meelest Lääne-Virumaa ja kogu Eesti üks olulisemaid turistide sihtpunkte, mille arengut tuleb soodustada, kirjutas Virumaa Teataja.

Nüüd algavate tööde suurim objekt on linnaserehi, kuhu kavatsetakse teha õppe- ja koolituskeskus, veel renoveeritakse tolleaegsete noorte ajaveetmiskohaks ehitatud kavaleridemaja, mis on mõisa vanim puithoone. Suureks tööks on XVIII sajandi stiilis regulaarpargi taastamine – sinna paigutatakse ajastule vastavad valgustid ja skulptuurid, rajatakse labürinthekid, peenrad, terrass ja tantsuplats ning taastatakse trepid.

Vihula vallavanem Priit Pramann oskas Palmse mõisa edenemise üle ainult rõõmustada.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688