26. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim teenindus Uus Maa ja 1Partneri kinnisvarabüroos

Dive Eesti OÜ uuringute juht Riin Pärnamets kirjutas Äripäeva lisas Juhtimine, et maikuus olid Dive TeenindusTopi uuringus vaatluse all kinnisvarabürood, milledest parimateks osutusid Uus Maa Kinnisvarabüroo ja 1Partner Kinnisvara.

Vahetu külastuse, telefoni- ja meiliteeninduse koondarvestuses esikohta jaganud Uus Maa Kinnisvarabüroo ja 1Partner Kinnisvara edestasid konkurente koondtulemusega 82%. Nende järel napilt kolmandale kohale jäi Arco Vara (81%).

Vahetul büroo külastusel sai parima tulemuse Arco Vara (95%), järgnesid Uus Maa (93%) ja Rime Kinnisvara (92%). Telefoniteenindusel osutus parimaks Pindi Kinnisvara (92%), järgnesid Arco Vara ja Rime Kinnisvara (88%).

Meiliteenindusel sai teistest oluliselt parema tulemuse Vestman Kinnisvara (85%), teist ja kolmandat kohta jagasid juba märksa nõrgema tulemusega Uus Maa ja 1Partner Kinnisvara (74%).

Kinnisvarabüroode teenindustaset vahetul külastusel võib koondtulemusega 84% pidada keskmiselt heaks. Telefoniteenindusel oli vajakajäämisi aga tunduvalt rohkem ning meiliteenindus osutus juba väga nõrgaks. Ligi pooled e-posti teel saadetud päringud jäid vastamata, kusjuures kolm kinnisvarabürood ei vastanud mitte ühelegi neile saadetud infopäringule.

Kinnisvarabüroode klienditeenindustaset vahetul külastusel hindasime Dive TeenindusTopi raames ka 2006. aastal. Siis osutus võitjaks Rime Kinnisvara. Kahe aasta taguse ajaga võrreldes on kinnisvarabüroode klienditeenindus jäänud üldjoontes samale tasemele. Vaid kontakti lõpetamise osa on oluliselt halvenenud. Endiselt puudulik on nimesiltide olemasolu: see oli nähtaval kohal vaid viiendikul kinnisvarabüroode töötajatest.

Testkliendid pöördusid kolme kanali (vahetu külastus, telefon, e-kiri) kaudu kinnisvarabüroosse, tundes huvi linnalähedaste kruntide ostmise vastu, eesmärgiga hakata sinna maja ehitama.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785