2. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Aava: pilvelõhkuja on alates 120 meetrist

Ehitusfirma TTP plaanib majanduskeskkonna paranedes kopa maasse lüüa, et ehitada kaks kõrghoonet Järvevana kõrghoonetepiirkonda.

„Kõrghooneid ei ole me varem ehitanud. Aga me oleme igasugu teisi hooneid ehitanud ja seega ei näe ma siin midagi üle jõu käivat endale. Muidugi Eesti mõistes on kõrghoone alates 50 meetrit. Maailma mõistes pole see midagi. Pilvelõhkujate klassi minekuks peaks olema ikkagi vähemalt 120 meetrit,“ kommenteeris TTP suuromanik Tiit Aava.

2007. aasta lõpus algatati detailplaneering kõrghoonete teemaplaneeringusse kuuluvate Järve tänava kinnistute 19korruselise ja 18korruselise äri-ja elupindadega hoone ehituseks. Aava sõnul on plaanid konkreetsed.

„Meil on väga tõsised plaanid. Tuuletallajad me pole. Praegu on planeering algatatud ja kooskõlastused on lõppfaasis. Me loodame selle aastanumbri sees planeeringu kehtestada. Kõrghoonete planeerimine võtab ka minimaalselt üheksa kuud aega,“ lisas Aava.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785