24. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa ehitas vähem kortermaju

Finantsportaal Finam-Light vahendas, et Venemaal alanes elukondliku ehituse kasvutempo. Mitmetes regioonides, mida peeti ehituse kasvumootoreiks, valitseb stagnatsioon.

Venemaa statistikaameti andmetel valmis selle aasta esimeses kvartalis10,2 miljonit ruutmeetrit elupinda. Võrreldes eelmise aasta 1. kvartaliga oli seda 7,8% rohkem, kuid 2007. aastal kasvasid ehitusmahud 6,5 korda kiiremini kui praegu, märkis väljaanne. Toona oli esimese kvartali kasvuks eelneva aastaga võrreldes tervelt 51,1%.

Eriti õitses elamuehitus Moskva lähistel, kus eelmise aasta 1. kvartalis ehitusmahud kahekordistusid. Sel aastal ehitusmahud vähenesid. 1. kvartalis valmis elupinda53 000 ruutmeetrit vähem kui aasta varem.

"Järeldusi teha on siiskivara," kommenteeris statistikaameti andmeid analüüsikeskuse IRN.RU juht Oleg Reptšenko. Ta lisas, et elamuehitus on sesoonne ning tavaliseltvõetakse kõige rohkem ruutmeetreid kasutusse 4. kvartalis. Seega pole võimatu, et aasta lõikes ehitusmahud suurenevad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785