16. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERI Kinnisvara: majanduslikust küljest korteri ostmist ei toeta

ERI Kinnisvara investeeringute projekti juht Marek Vikat on veendunud, et turg oma põhja saavutanud ei ole ning elukoha soetamise mõtet tema samavõrd ei toeta, kui seda teeb kinnisvaraspetsialist Tõnu Toompark oma blogi tänases sissekandes.

„Kindlasti ei ole turu põhi saavutatud ning hindadel on veel korrigeerimise ruumi. Tänasel turul on müügis objektid, kus äriplaanid on tehtud tõusu peal ning nii kinnistute soetamiseks ja ehitamiseks on võetud suuri kohustusi finantsasutuste ees,“ ütles Vikat.

"Majandusliku külje pealt ei toeta ma praegu elukoha soetamise mõtet – kui inimestel on teised olulised prioriteedid, siis tuleks endale eluase soetada, kuid vastasel juhul soovitan täna ikkagi elukohta üürida," rääkis ERI Kinnisvara investeeringute projektijuht.

„Majandusteooria ütleb lihtsalt: mida enam tuleb turule pakkumist (praegu on pakkumine laes või lage saavutamas), seda suuremaks kujuneb surve hindadele – seega peaks hindadel veel olema langemise ruumi, kuna müüjad soovivad ikkagi oma kinnisvara ära müüa, mitte seda aastaid hoida,“ rääkis Vikat lähitulevikust, tema sõnul toimub sama loogika tänasel üüriturul. „Aga miks peaks näiteks maksma samalaadse korteri eest pangalaenu iga kuu 8000 krooni, kui selle sama korteri saaks üürile võtta 5000 krooni eest kuus?“

Kinnisvaraspetsialist Tõnu Toompark ütles oma blogi sissekandes, et ostmise kasuks tasub otsustada emotsionaalse omamisvajaduse pärast, selle otsuse poole kallutavad ka võimalus ühistu otsustes täieõiguslikult kaasa rääkida, väljaarenemata üüriturg ja sisustamisprobleemid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785