14. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lepik: kinnisvaraturg on justkui naftatanker

Tarkinvestor.ee analüütik Kristjan Lepik kirjutas omainvesteerimisportaalis, et kinnisvaraturgon nagu suur naftatanker - muutused toimuvad väga aeglaselt ja trendid on üsna pikad.

Ta märgib, et langustrend on praegu käigus ja suure tõenäosusega jätkub. Kuna müüdavad mahud vähenevad, kuid turul on üleval suur müügikogus, siis on väga raske näha mingit kinnisvarahindade tõusu võimalust 2008. aastal. Põhi enne 2009. aastat väga suure tõenäosusega ei saabu.

"2008. aastal kvaliteetsema kinnisvara hinnad langevad 10-15%, ebakvaliteetsema vara puhul rohkem. Ebakvaliteetsema kinnisvara puhul võime jõuda ka olukorda, kus likviidsus muutub väga viletsaks - hinnast sõltumata ostjaid pole," kirjutab Lepik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785