8. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toomas Tool eirab vallaametnike ettekirjutusi

Viimsi vallavalitsus tegi osaliselt kokkuvarisenud Kaluri tee 3 hoone omanikule Toomas Tooli ettevõttele ettekirjutuse koheselt piirata juurdepääs varisemisohtlikule alale ning likvideerida varingu tagajärjed.

Ühtlasi tellib vald hoone kohtekspertiisi, samuti ehitusekspertiisi kogu hoone seisukorra väljaselgitamiseks, teatas vald.

„Kuni lõplike ekspertiisitulemiste selgumiseni tuleb Kaluri tee 3 hoone osaline kasutamine varingu piirkonnas lõpetada,“ ütles Viimsi abivallavanem Jan Trei. „Oleme juba teinud Kaluri tee 3 hoone omanikule OÜ Esmar Kinnisvarale ettekirjutuse tagada kõikide vajalike ohutusabinõude kasutuselevõtmine avariipiirkonnas ning tagada inimeste turvalisus.75% Esmarist kuulubToomas Toolile, ülejäänud osa ettevõttest kuulub Tiina Nellisele ja Ellen Nellisele.Viimsi vallas kinnistul Kaluri tee 3 asuva hoone Viimsi haigla poolne piirdekonstruktsioon on osaliselt varisenud ning on ohtlik hoone kasutajatele ja teistele inimestele. Varisemisohtlikus kohas asuvad Grossi toidupood ning lastekauplus.

„Kindlasti ei ole mõeldav kaubandustegevus antud olukorras, kus hoone on lagunemisohtlik," lisas Jan Trei. „Informeerisime tekkinud olukorrast kirjalikult kõiki Kaluri tee 3 rentnikke. Kui ehituseksekspertiis tuvastab, et hoone on tõepoolest amortiseerinud ning varisemisohtlik, siis teeme kõik endast oleneva, et kaubandustegevus Kaluri tee 3 hoones lõpetada. Oleme kaasanud protsessi ka riikliku Tehnilise Järelevalve Ameti, kes annab hinnangu hoone kasutamiskõlblikkusele.“

Ehitusseaduse kohaselt ei või ehitis ohustada selle kasutajate ega teiste inimeste elu, tervist või vara ega keskkonda. Vastavalt kehivale ehitusseadusele on ehitise omanik kohustatud tagama ehitise ning selle asukoha maaüksuse korrashoiu ja ohutuse ümbruskonnale ehitamise ajal ja ehitise kasutamisel. Ehitusseaduse kohaselt võib juriidilist isikut karistada trahviga kuni 500 000 krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785