28. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasia nr.2 hedge fondijuht ostab rämpsuskandaalist puretud aktsiad

Aasia suuruselt teine hedge fondide varahaldusfirma ostab rämpshüpoteekvõlakirjade tõttu peksasaanud aktsiad

Value Partners Group ostab Aasia aktsiad, mis on kannatanud USA rämpshüpoteekvõlakirjade turu kokkukukkumise tõttu, vahendab Bloomberg.

Hongkongis tegutsev varahaldusfirma investeerimisjuht Cheah Cheng Hye plaanib avada teises kvartalis uue fondi, mis investeerib Suur-Hiina kinnisvara ettevõtete aktsiatesse. Sel kuul käivitati Taiwani aktsiafond.

„Fundamentaalselt on Aasia jäänud väga tugevaks,“ ütles Cheah Bloombergile, lisades, et sideme katkemine aktsiaturgude ja regiooni majanduse vahel. „Me usume, et see sideme katkemine ei kesta väga kaua.“

Aasia aktsiad on kukkunud vaatamata sellele, et Hiina ja India majandused jätkavad kasvu. MSCI Asia Pacific indeksi hinna-kasumi suhe oli 14 kordne prognoositud kasum. Subprime kriisi levik kukutas indeksi 38 protsenti madalamaks viie aasta keskmisest tasemest.

Value Partnersi kasum kasvas mullu 66 protsenti, 1,42 mld Hongkongi dollarile.

Sel aastal 17 protsenti kukkunud Hang Seng indeks ei ole kiskunud kaasa Value Partnersit, kes nimetab end väärtuse valijateks, kes ostavad turul alahinnatud väikeettevõtete aktsiad.

Bloombergi andmetel kukkus 927,3 mln dollariline Value Partners Classic fond sel aastal 20 protsenti. 31. oktoobrist 19. märtsini 26 protsenti. 15 aasta vanune fond kandis rekordkaotusi Aasia kriisi aegu 1997. augustist kuni 1999. aasta veebruarini, mil fond kaotas 49 protsenti.

Neli Value Partnersi suuremat fondi tootsid mullu 41 kuni 57 protsenti, samasl ajal kui Hongkongi Hang Send indeks tõusis 39 protsenti.

„Väärtusaktsiad ei ole enamus arenevatel turgudel kuhugi liikunud,“ ütles GFIA juht Peter Douglas. Üleilmsed investorid on hiljuti arenevatel turgudel kontsentreerunud suurtele kompaniidele, lükates edasi väiksemate alahinnatud aktsiate väärtuse tunnistamist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785