25. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti ei taha nn Barby-investoreid

Kes on Barby? Odavam koopia pisikeste tütarlaste lemmiklelust Barbiest? Ei tegu on täiesti uut moodi kinnisvara ostjatega Inglismaalt. Nimelt on inglastel moodi läinud trend soetada endale välismaal kinnisvara, omamata seda kodumaal.

Tüüpiline Barby on noor ostja, kellel puudub kinnisvara soetamise kogemus ja kellel ei jätku niipalju raha, et soetada endale Inglismaal isiklik kodu, vahendas BizNews.lv.

Nõustamisfirma Currencies Direct kinnisvarakonsultandi MarkO'Sullivani sõnul investeerivad nn Barbyd eelkõige Lätti.

"Neile, kellel on vaja kiiresti raha teenida, soovitaks ma osta kinnisvara Vilniuses, mitte Riias. Vilniuse kinnisvaraturul lähevad üürikorterid hästi kaubaks just eelkõige kohalike ärimeeste seas,“ sõnas kinnisvarakonsultant.

"Pärast seda, kui kinnisvarahinnad Ida-Euroopas laes on, ei osta Barby soetatud korterit uue hinna eest ükski investor, rääkimata veel kohalikust elanikust, kellele küsitud hind rahakoti pihta käib," sõnas Allister Powell, kes juhib ettevõtet Seven Continent Investment.

„Fakt, et 27 000 naela (üle poole miljoni krooni)eest saab tõepoolest osta kinnistu Lätis, ei tähenda veel seda, et tegemist oleks väärt investeeringuga. Kui hinnad tõusevad 10% võrra, teeniksite oma investeeringu pealt paari aastaga kõigest 2700 naela (54 270 krooni). Mina ei usu, et sellise summa eest on mõtet rabeleda," märgib Powell, lisades, et tema investeeriks pigem New Yorki.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785