13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikohus mängis Hansa Liisingu Rein Kilgi lõksu

Suurärimees Rein Kilgilt Zelluloosi kinnistu kaaperdanud seltskond pääses praktiliselt puhtalt, aga AS L.Rei pankrotipessa tuleb ilmselt ligi 22 miljonitladuda Hansa Liisingul.

Samal ajal kui L.Rei võlausaldajad kisklesid Haapsalu kohtumajasõiguse pärast pankrotipirukasttükikesiampsata, langetas riigikohus L.Rei ja Hansa Liisingu ühiseid lootusi põrmustava otsuse.

Kohus ütles, et Hansa Liisingu käest3,3 miljonikrooniga 25-28,5 miljonikroonise kinnistu kaaperdanudosaühingult Avalist pole L.Rei pankrotipessa midagi saada. Kohus märkis ühtlasi, et tema otsus ajab L.Rei ning Hansa Liisingu omavahel sõjajalale.

Kuna Hansa Liising oleks võinud oma kliendi huve kaitsta ja kinnistu kaaperdamist takistada, ent ei teinud seda, saab L.Rei pankrotihaldur tekkinud 21,7 miljoni kroonise kahju liisinguandjalt sisse nõuda.

Hansa Liisingsaab omakorda esitada kahju hüvitamise nõude teda esindanud advokaadi või advokaadibüroo vastu, kes otsustas kahtlasesse tehingusse mitte sekkudavõi andis sellist nõu.

Lisaraha vajanud L.Rei andis Tartu mnt 80 maatüki Hansa Liisingule 2000. aasta mais. Seejuures hakkas L.Rei maatükki n-ö jupp haaval tagasi ostma. 2003. aastal pidi L.Rei saama taas kinnistu omanikuks, ent napilt enne tähtaja kukkumist müüs firma juhatuse liige Tarmo Teeväli kinnistu väljaostuõiguse võileiva hinna eest Avalistile.

Rein Kilk skeemitas väiksematele ehitusfirmadele võlgu jäänud L.Rei pankrotti.Pärnu maakohus määras mullu aprillis L.Rei pankrotihalduriks Veli Kraavi.

Haapsalu maakohus langetab lähipäevil viis otsust nõuete tunnustamiseksL.Rei pankrotiprotsessis. Vaidlustes on osapoolteks Elikante, Groosi Haldus, Skorpioni Julgestusteenistus,KVL Ehitus, Smiso,Mapri Projekt, Tallinna Kinnisvara ning Silver Eensaar.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785