6. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Petised müüsid inimeste teadmata nende kinnistuid

Eile algas kohtupidamine viie kelmuses süüdistatava Pärnu elaniku üle, kes oleksid ehk kauemgi oma tegusid teinud, kui üks eakas naine, kelle maja nad tolle teadmata maha müüsid, poleks pärast seda surnud ja pärija kiiresti politseisse pöördunud.

Süüpingis istuvad Enn Libe (1963), Aivar Velav (1961), Helle Aarde 1944) ja Roland Valler (1963), kirjutas Pärnu Postimees. Süüpingis oli ka Marko Langund, kelle Pärnu Maakohus kohtualustest ainsana õigeks mõistis (kohtuotsus nr 1-07-12184).

Kuritegude skeem oli lihtne. Kõigepealt valiti välja keegi eakas naissoost majaomanik, kellelt õnnestus mingil ettekäändel kätte saada ID-kaart. Pärnu turul kohtus Enn Libe Tuleviku varjupaigas elava Helle Aardega, kellele ta andis 100 krooni ja käskis harjutada ID-kaardil oleva allkirja kirjutamist.

Siis sõideti Aardega Viljandisse, kus alkohoolikust naine, kes oli küll maja tegelikust omanikust oluliselt noorem, notar Vivian Agus kahtlust ei äratanud. Nii "ostis" Libe sentigi maksmata maja Rohu tänavas. Notariaalses ostu-müügilepingus seisab, et maja eest maksti 500 000 krooni juba enne lepingu allakirjutamist.

Pärast maja tegeliku omaniku surma avastas poeg, et tal polegi midagi pärida, ja pöördus politsei poole.

Libe & Co olid vahepeal juba uusi ärisid ette võtnud, mis aga nii lihtsalt ei läinud. Üks ohver, Käo tänava kinnistu tegelik, tänu kelmidele aga endine omanik, on juba ligi 90aastane. Tema eile kannatanuna kohtusse ei tulnud. Õnneks on praegu küll Marko Langundile kuuluv maja arestitud, sest politsei sai enne jaole, kui see tuuri panna jõuti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785