26. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tants kahtlaste majade omanike ümber

Peale selle, et kinnisvaraärimees Tanel Aaviku firmale kuulub maja, kus "Pealtnägija" tuvastas seksiteenust pakkuvad naised, osteti tänavu miljardär Igor Izraeljani firmalt ruumid Liivalaia tänaval, kus 2005. aastal pakkus seksuaalteenust mustanahaline.

Skandaalsed hooned Tedre 3 ning Liivalaia 32 kuuluvad Tanel Aaviku firmale Nordtop Agency. Aavik pole äriringkondades sugugi tundmatu mees. Ta on näiteks Olympic Casino suuromaniku Jaan Korpusovi äripartner ettevõttes OÜ Harku Maja Investeeringud.

Aaviku ettevõttelt Nordtop Agency rendib aga kahe operaatorfirma kaudu Liivalaia ja Tedre tänaval ruume keskerakondlane Heldur Unt.

Aavikule kuuluv firma soetas 2008. aasta alguses Technomar & Adrem omaniku Igor Izraeljani firmalt Sorensen Invest Liivalaia 32 ruumid, kus tegutses kurikuulus Red Club. Kinnistu kuulus ka toona Izraeljani firmale. Samas on ostutehing tavatu, kuna müügiga samal päeval seati hüpoteek ALG Liising ASi kasuks, mis kuulub ka Izraeljanile.

"Selle ("Pealtnägija" - toim) eksperimendiga tuli välja, et meie seadust ei riku. Me ei müü seal mingit seksuaalteenust," ütles Heldur Undi poeg, Tedre 3 asutuse juht Priit Unt, kes oli hiljuti kupeldamiskahtlustustega kohtu all. Priit Unt on Tanel Aaviku koolivend.

"Rendilepinguga on keelatud igasugune seadusevastane tegevus. Lepingu võib lõpetada teatud rikkumiste esinemisel," kommenteeris kinnistu omanik Aavik, kes lisas, et ta polnud lepingu sõlmise ajal kinnistut omava firma juhatuses ega selle enamusosanik.

Tõsi, äriregistri järgi kuulusid Aavikule lepingu sõlmimise ajal pooled Nordtopi aktsiatest. Teine pool ettevõttest kuulus likvideerijana tuntud juristile Kalev Sakjasele, kes Tedre 3 lepingu sõlmimise ajal oli Nordtop Agency juhatuses.

Kommentaar

Tanel AavikNordtop Agency omanik

Nordtop Agency soetas kinnistu aadressil Liivalaia 32 selle aasta alguses ning andis rendile osaühingule Suite.

Nordtop Agency ega Suite OÜ (Heldur Unti firma - toim) ei oma mingit seost nimetatud aadressil enne tegutsenud ettevõttega.

Nordtop Agency soetas nimetatud kinnistud, kuna need olid soodsalt saadaval. Finantseerimiseks kasutasin ALG Liisingu abi.

Igor Izraeljaniga ei ole kunagi kohtunud.

On kahetsusväärne, et nimetatud ajakirjandusliku eksperimendiga seostatakse mind ning kodanik Izraeljani.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785