26. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn annab Lasnamäe tööstuspargile seitse kinnistut

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt võõrandatakse Betooni tn 6b kinnistu jagamisel tekkivad kinnistudASile Lasnamäe Tööstuspark.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on Lasnamäe tööstuspargi teise järgu väljaehitamine Betooni 6b kinnistul Tallinna selle aasta üks olulisemaid eesmärke. "Linna seisukohalt on Lasnamäe tööstuspargi arendamine äärmiselt oluline, kuna sellega pakume tööstusettevõtetele võimalust oma tegevust alustada või ka laiendada seal, kus tööjõud on lähedal. Kolme aastaga on juba tööstusparki loodud enam kui 1000 töökohta ning lähema kahe aasta jooksul lisandub veel ligikaudu sama palju juurde," ütles Mutli. "Linnavolikogu eelnõuga on kavas laiendada tööstuspargi haaret, andes linna aktsiaseltsile kuus tootmismaa ja ühe alajaama krundi. Pärast kruntide üleandmist on võimalik alustada infrastruktuuri rajamist juba selle aasta mais ja ehitustööd peaksid lõppema septembris. Oleme arvestanud, et 2008. aasta lõpuks saavad esimesed tootmisettevõtted alustada hoonete ehitustöödega."

Eelnõu kohaselt võõrandatakse aktsiaseltsile mitterahalise sissemaksena aktsiakapitali otsustuskorras tasuta Betooni 6b kinnistu jagamisel tekkivad Sarruse 4, 6, 8, 10, 12, 14 ja 16 kinnistud.

Tallinna linnavalitsuse eelmise aasta 24. oktoobri korraldusega kehtestati Betooni 6a ja 6b kinnistute detailplaneering, millega ettenähtud äri- ja tootmismaa sihtotstarbega kruntide moodustamine ühtib piirkonnale iseloomuliku maakasutusega. Detailplaneeringuga on Betooni 6b kinnistu ettenähtud jagada 11 krundiks: 6 äri- ja tootmismaa sihtotstarbega, 4 transpordimaa sihtotstarbega ja 1 tootmismaa sihtotstarbega krundiks alajaama ehitamiseks.

Aktsiaselts ehitas kahe ja poole aastaga välja Lasnamäe tööstuspargi I etapi Punase,Kuuli, Osmussaareja Taevakivi tänava piirkonnas, rajas tööstusparki vee-, kanalisatsiooni-, elektri-, kaugkütte- ja sidetrassid, sadeveekanalisatsiooni, üldkasutatava haljastuse, ehitas Tallinna linnale 2,4 km tänavaid ning andis hoonestajatele üle 18 väärtustatud krunti.

Mutli märkis, et ettevõtete huvi äri-ja tootmismaakruntidele on jätkuvalt väga suur, sest tootmishoonete asukoht on nii ettevõtjatele kui ka töötajatele oluline.

Lasnamäe Tööstuspargi otsustas asutada Tallinna linnavolikogu 2004. aasta kevadel. Äriühingu põhiülesanne on Lasnamäe tööstuspargi infrastruktuuri rajamine ja kruntide võõrandamine tootmis- ja äriettevõtetele. Kinnistute müügist ja kinnistutele hoonestusõiguse seadmisest saadud rahaga finantseerib AS Lasnamäe Tööstuspark tööstuspargi infrastruktuuri rajamist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785