23. jaanuar 2008

Fondijuht: finantsturud võivad varade väärtust väga valesti peegeldada

„Finantsturud võivad lühiajaliselt varade väärtust väga valesti peegeldada, ent perspektiivis on nad siiski efektiivsed,“ kirjutas Hansa Ida-Euroopa Aktsiafondi ja Hansa Ida-Euroopa Kinnisvara Aktsiafondi fondijuht Enn Metsar Hanza.netis kommentaariks Ida-Euroopa aktsiaturgudele.

„Ootame, et peale seda kui kõige närvilisemad investorid on turult väljunud, jõuavad hinnad taas pikkamööda fundamentaalselt õigustatud tasemetele,“ kirjutas Metsar.

"Me pole veel näinud mingit põhjust vähendada oma portfelli ettevõtete kasumiootuseid. Ootame neilt sel aastal keskmiselt 33% kasumikasvu.

Samal ajal on portfelli aktsiate keskmine hinna ja kasumi suhe (price/earnings ratio) suhe oluliselt vähenenud ning on nüüd juba 13. Selliseid hinnatasemeid ei ole me regioonis näinud juba aastaid.

Pilt kinnisvarasektori ettevõtete osas on sarnane ning enamus arendajate turuväärtus jääb hetkel nende raamatupidamisväärtusele oluliselt alla. Meie portfelli keskmise kinnisvarasektori aktsia hind 2008. aasta raamatupidamisväärtuse kohta on 0,6, mis tähendab 40% vahet raamatupidamisväärtusega.

Oleme oma portfelli orienteerinud kiiresti kasvavatele Balkani, Ukraina ning Venemaa turgudele ning vaid 0,2% portfellist on paigutatud Baltikumi. Seega peaks olema ootuspärane, et ettevõtte turuväärtus ületaks raamatupidamisväärtust, sest investorid peaksid ootama varade väärtuse kasvu," kirjutas fondijuht.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688