23. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fondijuht: finantsturud võivad varade väärtust väga valesti peegeldada

„Finantsturud võivad lühiajaliselt varade väärtust väga valesti peegeldada, ent perspektiivis on nad siiski efektiivsed,“ kirjutas Hansa Ida-Euroopa Aktsiafondi ja Hansa Ida-Euroopa Kinnisvara Aktsiafondi fondijuht Enn Metsar Hanza.netis kommentaariks Ida-Euroopa aktsiaturgudele.

„Ootame, et peale seda kui kõige närvilisemad investorid on turult väljunud, jõuavad hinnad taas pikkamööda fundamentaalselt õigustatud tasemetele,“ kirjutas Metsar.

"Me pole veel näinud mingit põhjust vähendada oma portfelli ettevõtete kasumiootuseid. Ootame neilt sel aastal keskmiselt 33% kasumikasvu.

Samal ajal on portfelli aktsiate keskmine hinna ja kasumi suhe (price/earnings ratio) suhe oluliselt vähenenud ning on nüüd juba 13. Selliseid hinnatasemeid ei ole me regioonis näinud juba aastaid.

Pilt kinnisvarasektori ettevõtete osas on sarnane ning enamus arendajate turuväärtus jääb hetkel nende raamatupidamisväärtusele oluliselt alla. Meie portfelli keskmise kinnisvarasektori aktsia hind 2008. aasta raamatupidamisväärtuse kohta on 0,6, mis tähendab 40% vahet raamatupidamisväärtusega.

Oleme oma portfelli orienteerinud kiiresti kasvavatele Balkani, Ukraina ning Venemaa turgudele ning vaid 0,2% portfellist on paigutatud Baltikumi. Seega peaks olema ootuspärane, et ettevõtte turuväärtus ületaks raamatupidamisväärtust, sest investorid peaksid ootama varade väärtuse kasvu," kirjutas fondijuht.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785