11. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi ärihoone kütab kirgi

Järgmise aasta suveks kerkib Jõhvi südalinna maavalitsuse ja kiriku vahele neljakorruseline ärihoone, mille arhitektuuriline lahendus tõotab vallandada tuliseid vaidlusi sellise hoone sobivusest asukohta.

"Iseenesest on see lahendus huvitav ja üsna vürtsikas, ent tal on tugevad lõunamaised mõjud. Arvan, et neoklassitsistliku maavalitsuse hoone ja gooti stiilis kiriku vahel mõjuks selline hoone väga võõrana. See ei ole Eestile harjumuspärane arhitektuur," ütles Jõhvi vallaarhitekt Andres Toome, Põhjarannikule.

Erinevalt teistest uuemal ajal Jõhvi rajatud ärikeskustest, mis kujutavad arhitektuurilises mõttes ilmetuid plekk-karpe, on Rakvere tänavale kavandatav hoone esimene kapitaalsem ehitis. Klaasist ja betoonist neljakorruselise hoone, mille nullkorrusele tuleb parkla, on projekteerinud arhitektuuribüroo Kosmos, kelle mitmed julged ja uljad tööd Eesti linnades on varem esile kutsunud nii tugevat poolehoidu kui vastasseisu.

"Kui ma seda lahendust esimest korda nägin, siis arvasin naljaga pooleks, et see on mõni mošee või kultuurimaja Tadžiki NSVs," ütles Jõhvi vallakunstnik Kalev Prits.

Marketon Balticu juhatuse liikme Mart Lee sõnul on Jõhvi piirkonnas praegu tühimik kvaliteetsete büroopindade osas. "Me arvestame rentnikega, kes tahavad tegutseda kesklinnas paiknevas kaasaegses, headest materjalidest ehitatud hoones," ütles ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785