16. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühispank: me ei jaga Vitsuti musta vaadet

SEB Eesti Ühispank teatas, et nad ei jaga Lauri Vitsuti musta vaadet, mille kohaselt on maksekultuur järsult langenud ning eluasemelaenuvõtjad muutunud pärisorjadeks.

"Triin Messimas (SEB panga äri- ja arendusjuht - toim.) on kahjuks puhkusel, aga käisin maja peal tiiru ja me ei jaga seda musta vaadet," ütles panga pressiesindaja Silver Vohu. "Septembris pole küll toimunud mingit drastilist muutust maksedistsipliinis."

Vohu lisas, et ennetähtaegselt laenulepinguid lõpetavatel Ühispanga klientidel ei tule intressi edasi maksta. "Tulevikuintressi ei tule küll maksta," ütles Vohu. Liikuva intressiga laenu on ennetähtaegselt tagasi maksta kõige kergem.

Fikseeritud laenude ennetähtaegsel tagastamisel tuleb maksta leppetrahvi, mille suurus sõltub konkreetsest laenulepingust, selgitas Vohu ja lisas,"inimestel on alati õigus laenu ennetähtaegselt tagasi maksta. Leppetrahv on pigem formaalsus kui enneolematult suur summa."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785