16. november 2007

Ühispank: me ei jaga Vitsuti musta vaadet

SEB Eesti Ühispank teatas, et nad ei jaga Lauri Vitsuti musta vaadet, mille kohaselt on maksekultuur järsult langenud ning eluasemelaenuvõtjad muutunud pärisorjadeks.

"Triin Messimas (SEB panga äri- ja arendusjuht - toim.) on kahjuks puhkusel, aga käisin maja peal tiiru ja me ei jaga seda musta vaadet," ütles panga pressiesindaja Silver Vohu. "Septembris pole küll toimunud mingit drastilist muutust maksedistsipliinis."

Vohu lisas, et ennetähtaegselt laenulepinguid lõpetavatel Ühispanga klientidel ei tule intressi edasi maksta. "Tulevikuintressi ei tule küll maksta," ütles Vohu. Liikuva intressiga laenu on ennetähtaegselt tagasi maksta kõige kergem.

Fikseeritud laenude ennetähtaegsel tagastamisel tuleb maksta leppetrahvi, mille suurus sõltub konkreetsest laenulepingust, selgitas Vohu ja lisas,"inimestel on alati õigus laenu ennetähtaegselt tagasi maksta. Leppetrahv on pigem formaalsus kui enneolematult suur summa."

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688