2. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Makk: Eesti eluasemeturg võib 2008. aasta märtsiks seiskuda

Newseci Baltimaade esindaja Olev Mait Makk leiab, et Eesti eluasemeturul on võimalikud mitu stsenaariumit.

Eluaseme kinnisvaraturg kuivab kokku, tehingute mahud kukuvad lähikuudel oluliselt, märkis Makk. „On erinevaid stsenaariume. Eluasemeturg võib Eestis ja Lätis seiskuda märtsiks 2008. Teine variant on, et turu aktiveeriks suurem hinnakorrektsioon. Suhteliselt tõenäoline on, et turumahud kukuvad oluliselt. Aga kui tuleks hinnakorrektsioon, siis turg elavneb. See variant on võimalik, kui turul hakatakse ostma odavaid objekte, mida pakuvad probleemsed kinnisvaraarendajad. Sel juhul liiguks nõudlus odava kinnisvara peale. Maakleritele ja pankuritele oleks see hea uudis,” rääkis Makk konverentsil „Kinnisvara 2007”.

Maki sõnul on nende stsenaariumide puhul erandiks Leedu, kuid turg sealgi täituda 24 kuu jooksul.

Analüütik leiab, et Balti kinnisvaraturu seis on hea, kuid mitte lootusetu. „Kommertskinnisvarasektor on elujõuline, paljuski tänu pankade kontrollile. Eluasemeturg on otsimas uut tasakaalupunkti 2008. aasta I kvartalis. Korrastumine on kinnisvaraturu kiire kasvu järel normaalne protsess. Aga uue tasakaalupunkti otsimise aeg on ikka võrreldav peataolekuna,” rääkis Makk, lisades turg väljub korrastumise järel senisest tugevama ja kvaliteetsemana.

„On hea aeg hakata valmistuma uueks kasvutsükliks,” ütles ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785