30. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet nõuab Endel Sifilt õpilaste aitamise eest üle poole miljoni

Maksuamet nõuab ärimees Endel Sifilt üle 500 000 krooni erisoodustusmaksu aastas selle eest, et ta laseb viiel koolil Snelli staadionit tasuta kasutada.

„Pean kuus maksma 45 000 krooni. Aastas on see summa 540 000 krooni. Peale esimest staadioni kasutamiskuud nõudis maksuamet mult seda,” rääkis Siff aripaev.ee-le.

Ärimehe sõnul ei tunne ta pettumust. „Jääb üle vaid käsi laiutada,” märkis ta.

Ettevõtja sõnul arvestas maksuamet erisoodustusmaksu summa välja võimaliku tulu pealt, mida oleks Siff võinud teenida, kui ta oleks staadioni kasutamise eest viielt Tallinna koolilt raha küsinud.

Siff rõhutas, et tegu on heategevusprojektiga ning et tal pole kavatsust koolidelt raha küsida. „See idee pakub mulle emotsionaalset rahuldust” selgitas Siff, miks ta laseb lastel tasuta staadionit kasutada.

Siff ei osanud öelda, kuidas tuli maksuamet mõttele talt erisoodustusmaksu küsida või kas keegi suunas neid. „Ju nad loevad lehti,” ütles ta, lisades, et maksuamet teeb vaid oma tööd. „Seadusandjal on aga siin ruumi mõtlemiseks.”

Siffi sõnul pole linnavõim endiselt huvitatud Snelli staadioni rentimisest. „Linnavõimul on omad kavad, aga lastesport nende ideede hulka ei kuulu,” oli Siff pahane, märkides, et abilinnapea Kaia Jäppinen pole staadionit isegi külastanud.

Siff ei välistanud võimalust, et igakuine 45 000kroonine erisoodustusmaksu summa võib kasvada, sest ta kavatseb staadionisse investeerida üle 10 miljoni krooni. „Kavatseme uuendada staadioni valgustuse. Lisaks taastada vana riidehoiuruumi ja ka uue juurde ehitada,” rääkis ta plaanidest staadionil.

Snelli staadion asub Tallinnas Snelli tiigi kõrval Toompea müüri ääres. 14 000 ruutmeetri suurune staadion on rajatud 1952, vahepealsetel aastatel ei renoveeritud seda kordagi.

2006. aasta alguses ostis Endel Sifi firma Personal Power 30 mln krooniga eraisikult vallasvarana.Staadioni renoveerimiskulu on kokku 23 mln kr.Renoveeritud staadionil on jooksurada, kunstmuruga jalgpalliväljak, korvpalli , võrkpalli- ja petangiplats.Koolid, kes staadioni kasutavad on Tallinna Prantsuse Lütseum, Tallinna Inglise Kolledž, Gustav Adolfi Gümnaasium, Westholmi Gümnaasium ja Vanalinna Hariduskolleegiumi Gümnaasium.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785