Paanikaprojekte rahastasid väikesed krediidiasutused

Paanikaprojekte võib praegu
otsidaväikeste krediidiasutuste rahastatud arenduste seast, mida omal ajal
üle hinnati ning kus liiga suuri riske võeti.

Pankade survel müüvad osad arendajad eluasemeid juba praktiliselt omahinnaga. "Kasum on seal väga õhuke või praktiliselt olematu," ütles Uus Maa Kinnisvaragrupi juhatuse esimees Jaanus Laugus täna.

Lauguse sõnul pole praeguste nn paanikaprojektide rahastajaks suurpangad, vaid väikesed krediidiasutused, kes omal ajal projekte valesti hindasid ning liiga suuri riske võtsid. Need projektid hetkel on müügis n-ö mitteametlikult. Avalikest veebiportaalidest paanikaprojekte ei leia.

Briti investorid otsivadUus Maa kaudu soodsaid maid, kuhu võiks näiteks viie aasta pärast ehitada, rääkis Laugus. Kohalikud arendajad pole samas veel nõus investorite pakutava hinnaga müüma. "Jah, nad tahavad küll müüa," tõdes Laugus, "aga püüavad projektidest endiselt väljuda kasvõi väikese kasumiga."

"Piltlikult öeldes, arendajad tahavad, et neil projektist väljudes mitte ainult et püksid jalas ja lips ees oleks, vaid et nad saaksid omale ka uut pintsakut lubada," rääkis Laugus.

Hiljuti käis Laugus huvi pärast ühel kohtutäituri enampakkumisel, kus müüdi maja prestiiþses piirkonnas. Lauguse sõnul tahtis ta näha, kes enampakkumisele tulevad, kas spekulandid või pered, kes otsivad eluaset enda tarbeks. "Need olid tavalised pered," ütles Laugus, "keda meelitas kohtutäituri lubatud 10% hinnaalandus ja soodne asukoht."

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed