18. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lemminkäineni juht: ehitajatel peab kogu aeg selja taga seisma

Tornimäe hotellitorni ja bürookompleksi ehituse projektijuhi Lemminkäinen Eesti ASi tegevjuht Avo Lillemäe ütleb, et Tornimäe ehituse venimise põhjus on peamiselt kvaliteetse tööjõu puudus Eesti ehitusturul. Osale Tornimäe ehitajatele on määratud viivistrahv.

"Eesti ehitusturul on vähe kvaliteetset tööjõudu. Kolm aastat tagasi oli head ajad: sai ehitada kiirelt ja kvaliteetselt. Praegu tuleb palju vaeva näha, et jälgida ehituse kvaliteeti. Kogu aeg peab ehitajate selja taga seisma: neid jälgima ja juhendama," rääkis Lillemäe aripaev.ee-le. "Õnneks on kinnisvaraturg hakanud jahtuma," lisas ta.

Lillemäe ütles, et mõnele Lemminkäinen Eesti alltöövõtjale on tööde hilinemise eest viivistrahv määratud. Viivistrahve on saanud nii bürookompleksi kui ka hotellitorni ehitajad. Lillemäe ei tahtnud kommenteerida, milliste ehitajatega oli tegu ja millisesse suurusjärku trahvisummad jäävad. Ükski trahvisaaja pole trahvi siiani vaidlustanud ega Lemminkäinen Eestit kohtusse kaevanud. Viivistrahv tähendab seda, et ehitaja töötasust võetakse teatud summa maha. Rentnikud pole otseselt ehitusfirmalt hüvitist küsinud.

Tallinnas Tornimäel laiuva Eesti kõrgeima maja tiitlit kandvas hotellitornis pole ehitustööd veel lõppenud. Lemminkäinen Eesti lõpetab hotellitorni ehitustööd septembris-oktoobris. Esimesed valminud hotellitorni osad on hotellioperaatorile Swisshotelile üle antud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785