Lemminkäineni juht: ehitajatel peab kogu aeg selja taga seisma

Tornimäe hotellitorni ja bürookompleksi
ehituse projektijuhi Lemminkäinen Eesti ASi tegevjuht Avo Lillemäe ütleb, et
Tornimäe ehituse venimise põhjus on peamiselt kvaliteetse tööjõu puudus Eesti
ehitusturul. Osale Tornimäe ehitajatele on määratud viivistrahv.

"Eesti ehitusturul on vähe kvaliteetset tööjõudu. Kolm aastat tagasi oli head ajad: sai ehitada kiirelt ja kvaliteetselt. Praegu tuleb palju vaeva näha, et jälgida ehituse kvaliteeti. Kogu aeg peab ehitajate selja taga seisma: neid jälgima ja juhendama," rääkis Lillemäe aripaev.ee-le. "Õnneks on kinnisvaraturg hakanud jahtuma," lisas ta.

Lillemäe ütles, et mõnele Lemminkäinen Eesti alltöövõtjale on tööde hilinemise eest viivistrahv määratud. Viivistrahve on saanud nii bürookompleksi kui ka hotellitorni ehitajad. Lillemäe ei tahtnud kommenteerida, milliste ehitajatega oli tegu ja millisesse suurusjärku trahvisummad jäävad. Ükski trahvisaaja pole trahvi siiani vaidlustanud ega Lemminkäinen Eestit kohtusse kaevanud. Viivistrahv tähendab seda, et ehitaja töötasust võetakse teatud summa maha. Rentnikud pole otseselt ehitusfirmalt hüvitist küsinud.

Tallinnas Tornimäel laiuva Eesti kõrgeima maja tiitlit kandvas hotellitornis pole ehitustööd veel lõppenud. Lemminkäinen Eesti lõpetab hotellitorni ehitustööd septembris-oktoobris. Esimesed valminud hotellitorni osad on hotellioperaatorile Swisshotelile üle antud.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed