12. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sedin eitab ehitusvõlga

Lutheri kvartalit arendav Pjotor Sedin lubab ostjatele korterid üle anda õigel ajal ning lükkab ümber väited, nagu oleks tema firma Grove Invest võlgu ehitajale Fund Ehitusele.

Otsides kinnitust infole, et Lutheri kvartali arendajal OÜ-l Grove Invest on tekkinud rahalised raskused, tuli põrkuda arendaja ja ehitaja ringkaitsele, kirjutab tänane Äripäev.40 miljonit krooni olevat see summa, mida arendaja võlgnevat peatöövõtjale OÜ-le Fund Ehitus, kes kevadel asus ASi Eesti Ehitus asemel kvartalit ehitama.

Fund Ehituse juht Ott Kikkas vastas küsimusele võlgnevuse kohta napilt. "Kuna Fund Ehituse ja OÜ Grove Invest vaheline leping on konfidentsiaalne, ei ole meil õigust ilma OÜ Grove Invest loata anda informatsiooni lepingu ja selle täitmise kohta," märkis Kikkas.

Samas kvartalis ehitustöid tegeva Hausers Ehitus OÜ juhatuse esimees Madis Mägi ei soovinud samuti vastata küsimusele arendaja võimalike rahaliste raskuste kohta, öeldes, et "oleme omavahel nii kokku leppinud". Küsimusele, kas ehitustöö käib, vastas Mägi, et "ka sellele küsimusele jätaksin vastamata".

Sedin, kelle sõnul on tema poole sel teemal pöördutud ka Eesti Ekspressist, ütles, et "täna meil ehitajaga probleeme ei ole" ning korterid antakse üle õigel ajal.

"Ehitusel on igasuguseid probleeme - tehnilisi, majanduslikke -, kuid selliseid, mis objekti valmimist segavad, pole. Meil on ehitaja lubadus, et kahe kuu pärast on tööd lõpetatud," lisas Sedin.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785