28. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talts kahe häärberi vahel

Kui lapsepõlve kulges tõstjal ja ärimehel Jaan Taltsil seitsme õe ja vennaga pead jalad koos, siis täna võib ta valida, kas peatuda oma ruumikas Tallinna korteris, Tõstamaal väikese mõisa mõõtu kompleksis või selle läheduses renoveeritud talus.

Nimelt on vanameister korda teinud veel ühe talumaja Kulli külas, kirjutas Kroonika. Nõnda kuulub Taltsile samas kandis kaks majapidamist.

Talts on ladunud oma uue talu ümber kümnete kilomeetrite pikkused kiviaiad. "See oli vana talu, laka peal hoiti heina ja kila-kola. Köögis on reheahi, mis sai renoveeritud ja mis on nüüd köögi uhkus," ütles Talts.

Majas on esimesel korrusel sadakond ruutmeetrit, Taltsi arvestuste kohaselt, kui maja valmis saab, oleks pinda kolmesaja ringis.

Paarikümne aasta eest soetatud popsimajast mõisamõõtu kompleksiks kasvanud kohas askeldab Taltsi poeg perega.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785