28 august 2007

Antslasse plaanitakse uut elurajooni

Antslasse Saare tänava pikendusele kerkib lähitulevikus 37 elumaja, esimene neist võib valmida juba 2009. aasta jõuludeks.

Antsla vallavanema Tiit Tõntsu sõnul on OÜs Rakendusgeodeesia ja Ehitusgeoloogia Inseneribüroo valminud Põdra-Kolga kinnistu detailplaneeringu eskiislahenduse tutvustus kavas septembris, kirjutas Võrumaa Teataja. Krundi pindala on 23,44 hektarit ja planeeritava ala suurus 15 hektarit.

„Planeeritav ala asub küll Kollino külas, kuid vahetult Antsla linna läheduses. See lisab uuele elamurajoonile atraktiivsust, sest kauplus, gümnaasium, põhikool ning lasteaed asuvad umbes veerandtunnise jalutuskäigu kaugusel,” ütles Tiit Tõnts. „Planeeringuga moodustatakse Põdra-Kolga kinnistu maast 34 väikeelamumaad ja kolm korruselamumaad. Väikeelamute kruntide suurused jäävad 1823–3300 ruutmeetri vahele.”

Eskiislahenduse kohaselt ehitatakse krundile põhihoone (ühepereelamu) ja abihoone, korterelamud tulevad kolmekorruselised.

Krundi omaniku, OÜ Piibeleht Arendus projektijuhi Madis Soodla sõnul õnnestus paarkümmend hektarit heinamaad osta üsna soodsa hinnaga.

„Maa hind oli soodne, see peaks tagama ka üsna soodsa lõpphinna. Ühepereelamutest ja korteritest peaksid olema huvitatud näiteks AS Antsla Inno, vallavalitsus jne. Liikumapanevaks jõuks oli ka asjaolu, et Antslas algab vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitus,” lisas Madis Soodla.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785