28. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Antslasse plaanitakse uut elurajooni

Antslasse Saare tänava pikendusele kerkib lähitulevikus 37 elumaja, esimene neist võib valmida juba 2009. aasta jõuludeks.

Antsla vallavanema Tiit Tõntsu sõnul on OÜs Rakendusgeodeesia ja Ehitusgeoloogia Inseneribüroo valminud Põdra-Kolga kinnistu detailplaneeringu eskiislahenduse tutvustus kavas septembris, kirjutas Võrumaa Teataja. Krundi pindala on 23,44 hektarit ja planeeritava ala suurus 15 hektarit.

„Planeeritav ala asub küll Kollino külas, kuid vahetult Antsla linna läheduses. See lisab uuele elamurajoonile atraktiivsust, sest kauplus, gümnaasium, põhikool ning lasteaed asuvad umbes veerandtunnise jalutuskäigu kaugusel,” ütles Tiit Tõnts. „Planeeringuga moodustatakse Põdra-Kolga kinnistu maast 34 väikeelamumaad ja kolm korruselamumaad. Väikeelamute kruntide suurused jäävad 1823–3300 ruutmeetri vahele.”

Eskiislahenduse kohaselt ehitatakse krundile põhihoone (ühepereelamu) ja abihoone, korterelamud tulevad kolmekorruselised.

Krundi omaniku, OÜ Piibeleht Arendus projektijuhi Madis Soodla sõnul õnnestus paarkümmend hektarit heinamaad osta üsna soodsa hinnaga.

„Maa hind oli soodne, see peaks tagama ka üsna soodsa lõpphinna. Ühepereelamutest ja korteritest peaksid olema huvitatud näiteks AS Antsla Inno, vallavalitsus jne. Liikumapanevaks jõuks oli ka asjaolu, et Antslas algab vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitus,” lisas Madis Soodla.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785