23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vooglaiu Manutent teenis 324 korteri müügiga 98 miljonit

Eelmisel nädalal allkirjastas Ülemiste elurajooni arendaja Manutent OÜ ostu-müügi lepingu 339nda kliendiga ja sellega on lõpule viidud Ülemisteelurajooni väljaarendamine.

Elurajooni müügikäibeks kujunes 420 miljonit krooni ja kasumit teenis Märt Vooglaiule kuuluvManutent 98 miljonit krooni korterite müügist.

Manutent Eesti OÜ juhatuse liikme Meelis Männiku sõnul on Ülemiste elurajooni arenduse lõpuleviimine selge märk sellest, et elukeskkonna kontseptsioon vastas kõigiti inimeste ootustele ja võimalustele. Seda ilmestab tema sõnulfakt, etviimase 4 kuu jooksul realiseeriti 70 korterit vaatamata üldisele loiduseleturul.

Ülemiste elurajoon paikneb 24,6 hektari suurusel maa-alal. Ülemiste järvelähedale rajati veidi enam kui kolme aastaga 324 korterit, 50 väikeelamukrunti, 8 mänguväljakut ning kujundati 1 ha suurune avalik park.

Ülemiste elurajoonis on välja arendatud kõik infrastruktuurid: teed, valgustus ja trassid. Rajooni jääb edasi haldama Viimsi Valduste OÜ.

Väikeelamukrundid realiseeriti 2005. aastal teistele arendajatele hoonestamata kujul. 17 kortermaja arendas Manutent Eesti OÜ ja ehitajaks oli KMG Ehitus.

Elurajooni arendamist finantseeriti 40 miljoni krooni ulatuses Hansapangavahendusel emiteeritud võlakirjadest, mis lunastati tähtaegselt k.a. veebruaris.

2005 aastal Äripäeva poolt Eesti edukaimaks ettevõtteks kuulutatud Manutent OÜ on valdusfirma, mis koordineerib ja hoiab sihtturgudel tegutsevaid regionaalseid tütarettevõtteid Manutent Eesti OÜ, Manutent Latvia SIA ning Manutent HotellidOÜ kui Venemaa investeeringuid haldav tütarettevõte. 2001. aastal asutatudManutent OÜ on Eesti kinnisvaraarendaja, mis tegelebTallinna linna ja lähiümbruse atraktiivseimate piirkondade arendamisega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785