2. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: kalleimad korterid on Toompeal

Uus Maa Kinnisvaraturu II kvartali ülevaatest selgus, et inimesed tunnevad viimasel ajal huvi just eksklusiivsete ja kvaliteetselt renoveeritud korterite vastu.

Omaette hinnaklassis on vanalinna korterid, kus hinnatase ulatub 100 000 kroonini. Viimase kvartali jooksul on märgata huvi kasvu just väga eksklusiivsete ning kvaliteetselt renoveeritud korterite vastu. Kõige kallimad korterid on vanalinnas Toompeal.

Väga aktiivne on viimaste kuude jooksul olnud ka üürikorterite turg. Kuigi hinnatase on jäänud praktiliselt samaks on nõudlus märgatavalt kasvanud. Piirkondadest on eelistatud kesklinna korterid ja ka odavama hinnaklassi magalakorterid. Turu aktiivsuse langust on märgata Pirita ja Viimsi suunal, mis on tingitud sealsetest liikluskorralduse probleemidest. Samas on aga tõusnud huvi Kakumäe ja Rocca al Mare üürikorterite vastu. Nagu korterite müügiturul, soovitakse ka üürikorterite puhul eripära, kvaliteetset viimistlust ning teisi lisaväärtusi. Tulenevalt pankade konservatiivsemast laenupoliitikast on mitmed inimesed sunnitud elama üürikorteris pikemat aega ning seetõttu on pikenenud ka keskmised üüriperioodid aastalt pooleteist aastani.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785