2. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saviliiva valmis ehitamata sooduskorter kõrge hinnaga müügis

Üks sundüürnikuna Saviliivale odava linnakorteri ostnud omanik müüb seda City24s edasi kaks korda kõrgema ruutmeetri hinnaga, kirjutas Äripäev.

Korteri müüja on kunagine Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja ja praegune E-arsenali haldusjuht Arvi Taniloo. Ta rääkis, et pidi sundüürnikuna juba 1. mail välja kolima ja seetõttu ei kannata oodata, kuni Saviliiva kahetoaline korter 2008. aasta lõpus valmib. "Müün, et saada sellest kivist üle, mille peal istun," sõnas ta. Spekulant ta enda sõnul ei ole, korterit mullu sügisel loosiga võites plaanis ikka sinna elama minna. Taniloole kuulub veel garaažiboks Kungla tänaval, muud kinnisvara tema nimel pole.

Praegu müüb ta ainult õigust korterile, sest tal on veel võlaõiguslik leping korteri peale notaris sõlmimata. Kahetoalise 54ruutmeetrise korteri eest küsib ta 2,3 miljonit krooni ja ettemaksu 230 000 krooni. See teeb ruutmeetri hinnaks 42 500 krooni, Merko küsitud korterite ruutmeetri hind algas 18 000 kroonist.

Taniloo hinnangul ei ole hind kõrge, selle on pakkunud asjatundjad ja ta on valmis hinda ka alla laskma. "Paar huvilist on juba küsinud," lisas ta.

Tallinna linnavalitsuse Saviliiva projekti raames, mis on mõeldud sundüürnike ja noorte perede elamistingimuste parandamiseks, ehitab Merko 18 000-19 000kroonise ruutmeetri hinnaga Saviliiva tee 8a ja Vabaõhumuuseumi tee 95b kinnistutele 13 kortermaja, kus on kokku 182 korterit ning 32 pereelamut.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785