Tallinn arendab tehnoloogia- ja tööstusparki

Tallinna linnavalitsus võttis osaliselt
vastu Tallinna Tehnoloogiapargi detailplaneeringu, mille eesmärgiks on 14 ha
suuruse maa-ala 20 krundiks jagamine ning ehitusõiguse määramine ühe
5-korruselise, seitsme 6-korruselise ja kuue kuni 11-korruselise hoone
rajamiseks.

Samuti kiideti heaks Lasnamäel asuva 4,55 ha suurusel maa-alal detailplaneering, millega tehakse võimalikuks Lasnamäe Tööstuspargi laienemine, teatas linna pressiteenistus.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul soovib linn igati kaasa aidata ettevõtluse arengule ja luua selleks igati soodne keskkond. "Kuna TEHNOPOLi omandis olevad nõukogude ajal püstitatud hooned ei rahulda kaasaegse teaduspõhise tootmise nõudmisi, siis on olemasolevad hooned ette nähtud lammutada ning territooriumile ehitada igati kaasaegne hoonestus," märkis Mutli. "Selle tulemusena tõuseb Tehnoloogiapargiga seotud ettevõtete rahvusvaheline konkurentsivõime, mis omakorda toetab Eesti majandusarengut ja uute kvaliteetsete töökohtade teket."

Tallinna Tehnoloogiapargi Arendamise SA (TEHNOPOL) olemasolu ja tegevuse mõte on osutada innovaatilisele ettevõtlusele vajaduspõhiseid teenuseid. Mustamäe linnaosas asuva Tehnoloogiapargi eesmärk on rajada ja arendada innovatsiooni toetav ärikeskkond, mis julgustaks oskusteabe ja tehnoloogiate siiret uurimis- ja arenguasutuste, äriühingute ja turgude vahel.

Tänasel Linnavalitsuse istungil võeti vastu ka Lasnamäel asuva 4,55 ha suurusel maa-alal detailplaneeringu, mis loob võimaluse Lasnamäe Tööstuspargi laiendamiseks. Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on tänasel päeval Lasnamäe Tööstuspargis kõik 18 krunti omaniku leidnud ja sinna luuakse üle 2000 töökoha ning laienemise järgi on suur vajadus. "Endiselt on ettevõtjate poolt suur nõudlus tööstusmaa kruntide ja infrastruktuuri järgi, kuhu oleks mugav oma tootmis- ja büroohooneid rajada. Et edukaid ja palju töökohti pakkuvaid ettevõtteid Tallinnas hoida, peame neile looma omalt poolt sellised tingimused, et nad ei koliks linnast välja, kus pole piisavalt tööjõudu," lisas Mutli.

Vastuvõetud detailplaneeringuga on kavandatud Tallinnale kuuluva Betooni tn 6b hoonestamata kinnistu jagamine 11 krundiks. Jagamisel tekkivale 6 krundile määratati ehitusõiguse kokku kuni 12 maksimaalselt 5-korruselise äri- ja tootmishoone rajamiseks, lisaks tekkis 4 transpordimaa sihtotstarbega krunti, ning 1 tootmismaa sihtotstarbega alajaama krunt.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed