27. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oberschneider: Ober-Hausi müügi ajastus ei tulene turutingimustest

Ober-Hausi asutaja Paul Oberschneider ütles täna ettevõtte müüki kommenteerides, et tahab enam viibida oma pere juures Londonis ja tegelda oma 4aastase pojaga.

"Ma ei taha enam töötada seitse päeva nädalas ja öösiti äripartneritele helistada. Minu prioriteedid on muutunud," ütles Oberschneider.

"Kuna ma ei tahtnud, et mu firma töötajad on ebakindlas olukorras, pidin valima kolme variandi vahel: kas otsida uus juht, leida partner või firma maha müüa. Leidsin soomlaste grupi, kust avastasin sünergia, mida otsisin. Nüüd müün firma täielikult maha ja lahkun oma kohalt," rääkis firmajuht.

Eestis Ober-Hausis töötamine oli Oberschneideri sõnul väga hea kogemus. Samas lubas mees Eestis kinnisvaraga tegelemist jätkata. "Ma ei välju turult, muudan oma prioriteete," lisas ta.

Oberschneider kavatseb keskenduda just kinnisvara arendustegevusele. Tema arendusfirma Häuser-Oberschneider jätkab kaubanduskeskuste ehitamist Eestis, käivitades uue projekti Pärnus koos Vilniaus Prekybaga.

Realia Gruppteatas täna, et ostab äraOber-Haus Kinnisvara.

"Müügi ajastus tuleneb meie isiklikest huvidest, mitte turutingimustest," ütles Oberschneider. “Me oleme üles ehitanud suure firma ja meil on väga lojaalsed töötajad, ning ühinemine Realia Groupi ja nende finantsosanikega aitab äril laieneda muudele turgudele ning kasvada. Nemad suudavad seda kaugemale viia, kui meile praeguses etapis jõukohane oleks”.

Hetkel omab ja haldab Paul Oberschneideri firma nelja kaubanduskeskust Tallinnas: Norde Centrum kesklinnas, Lasnamäel Mustakivis kaks kaubanduskeskust suurentnike Rimi ja Prisma kauplustega ning Tammsaare Selver; samuti kuulub ettevõttele täiendavalt maad veel ühe keskuse jaoks Tallinnas tulevaseks arenduseks või suurema DIY (Do It Yourself kinnisvara) tarbeks, mis käivitatakse 2008 aastal.

Arendusfirma Häuser-Oberschneider, koos partneriga Citigroup Property Investors, omandasid viimase 12 kuu jooksul 18 ha maad Vilniuses, kuhu plaanitakse ehitada ligi 2000 korteriga korterelamu.

Paul Oberschneider asutas Ober-Hausi aastal 1994 Tallinnas. Tollal kuulus firmasse kolm töötajat, ning orgaaniliselt kasvades on sellest saanud üks juhtivaid kinnisvarateenuste ettevõtteid 35 esinduse ja üle 350 maakleriga, mis katab viit riiki: Eestit, Lätit, Leedut, Poolat ja Ukrainat. Firmat juhib Peter Morris.

Alates aastast 1993 on Oberschneider rajanud arvukalt ettevõtteid Baltimaades ja Poolas, olles üks esimesi kinnisvaraettevõtjaid, kes tõi siia väliskapitali. Oberschneider kasvatas kapitali sellistest organisatsioonidest, nagu Apollo Real Estate, Citibank, Grainger Plc, EBRD, IMF ning samuti eraväärtpaberifondide ja eraisikute toel. Oberschneider asutas ja ehitas üles Schlössle Hotel Groupi, luues esimese viietärnihotelli Tallinnas - Schlössle Hotelli - koos selle sõsarhotellidega The Grand Palace Riias ning St. Petersburg Hotell. Kett müüdi eelmisel aastal Hispaania hotelligrupile.

Kaks aastat tagasi ostsid Oberschneider ning investorite grupp Marlekori Tehase krundi. Oberschneideri saavutuseks on ka mitmete restoranide asutamine Tallinnas, nt„Kuldne Notsu“, samuti Tallinna Jõuluturu algatamine, mida on viimasel viiel aastal Raekoja platsil peetud.

2005. aastal ostis Oberschneider koos oma sõbra ja kolleegi Peter Morrise, mõne firma tipptöötaja ja väikese investorite grupiga Apollolt välja firma Ober-Haus Real Estate Advisors aktsiad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785