10. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara fond tegi Ida-Virumaa suurima kinnisvaratehingu

Aprilli lõpus müüdi Jõhvi linnas tegutsevad kaubanduskeskused Jewe, Tsentraal ja Jõhvi mööblimaja, kokku ligi 25 000 ruutmeetrit kaubandus- ja büroopinda kinnisvaraettevõtte Arco Vara hallatavale fondile.

Investment Agency teatel nõustasid nemad kaubanduskeskuste omanikke müügiläbirääkimistel.Tehingu hinda pooled ei avalikusta.

„Müüdud kinnisvaraportfelli kuulus ligi 25 000 ruutmeetrit kaubandus- ja büroopinda kaubakeskustest Jewe, Tsentraal ja Jõhvi mööblimaja. See tehing on kõige suurem kinnisvaratehing Ida-Virumaal. Läbirääkimiste käigus suheldi mitme Põhjamaade investoreid esindava fondiga,” ütles Investment Agency juhatuse liige Illar Kaasik ja lisas, et müügiprotsessi kõige keerukam osa seisnes meie maakonnakeskuse ning kogu regiooni usaldusväärsuse ja arengupotentsiaali selgitamises Taani ja Rootsi investoritele.

Kaasiku sõnul suurendab antud tehing selle piirkonna usaldusväärsust välisinvestorite silmis, kuna ostjaks oli Arco Vara ja Ida-Euroopa juhtiva varahaldusettevõtte East Capital’i poolt ühiselt hallatav kinnisvarafond AVEC Property Fund - Baltic States.

Jewe kaubakeskuse omanikfirma juhatuse liikme Mart Lee arvates oli taoline ostja valik õnnestunud kuna Arco Vara omab Ida-Viru Maakonnas kontorite võrku, mis lihtsustab kaubamajade haldamist ostja poolt. "Uus Jõhvi kesklinnas tegutsevate suurimate kaubakeskuste omanik plaanib ühendada keskuste juhtimise ja turundamise ning jätkata tegevust ühise kontseptsiooniga,” lisas ta.

Jõhvi mööblimaja omaniku Aleksandr Frolovi sõnul on kõigi müüdud kaubanduskeskuste omanikud kohalikud, Ida-Virumaal, elavad ja tegutsevad ettevõtjad ning lõviosa müügist laekunud vahendid plaanitakse suunata maakonna ettevõtluse arendamisesse. „Meil on plaanis reinvesteerida saadus vahendid Ida-Virumaale – tootmisesse ja tööstusesse ning infrastruktuuri.”

Müüki nõustanud ettevõtet Investment Agency tunti enne nimevahtust laiemalt Ettevõtluse Arengu Agentuuri nime all. Ettevõtluse Arengu Agentuur OÜ on 2000.aastal tegevust alustanud ettevõte, mille põhitegevuseks on keskmise suurusega tootmis- ja teenindusettevõtete finantseerimise korraldamine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785