13. märts 2007

Haapsalu eksklusiivse elurajooni detailplaneering venib

Haapsallu Krimmi holmile planeeritava eksklusiivse elurajooni detailplaneeringu menetlemine venib.

"Detailplaneeringu koostamine venib juba mitu aastat. Mingil hetkel tekkis inimeste seas vastuseis, et äkki kerkivad sinna liiga kõrged majad. Seejärel paluti meil projekt ümber teha ning seetõttu on detailplaneeringu pikk menetlemine otsast peale alanud. Uue plaani järgi on Krimmi holmi kavas ehitada madalamad majad ja asjad liiguvad jälle," rääkis tennisist Kaia Kanepi isa Jaak Kanepi, kes esindab projektis Krimmi holmi omaniku Sõmerus registreeritud OÜ Helter Kaubanduse huve.

Millal detailplaneering valmis võiks saada, ei osanud Kanepi ennustada. Lähema poole aasta jooksul ei ole tema sõnul see veel võimalik.

Krimmi holm on üle seitsme hektari suurune Haapsalu rannaala, millel enne asusid tööstushooned. Säilinud varemed on Kanepi sõnul plaanis lammutada ja asemele ehitada elamud. "Siin ei ole midagi nii väärtuslikku nagu Lutheri kvartal, et neist midagi uut ehitada," ütles ta.

2006. aasta maist pärinevas Haapsalu rannaalade strateegias on kirjas, et Krimmi holmile rajatakse elamud ja avalik-ühiskondlikud objektid. Plaanis on ranniku ehituskeeluvööndi vähendamine.

Strateegia järgi tuleb hoonestamisel jälgida olemasoleva vana, valdavalt puidust hoonestuse vormi ja fassaadikäsitlust. Majade ümberehitused, fassaadide muudatused ja värvikavandid tuleb kooskõlastada linnavalitsusega. Uusehitiste puhul kavandatakse hoone fassaad vastavalt traditsioonilisele ehitusjoonele. Uue hoonestuse kõrgus ei tohiks ületada kolme korrust.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688