12. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa: Keila-Joa mõisas ma korteriäri ajama ei hakkaks

Ettevõtja Urmas Sõõrumaa kavatseb uuesti osaleda Keila-Joa mõisa enampakkumisel.

Sõõrumaa ütles aripaev.ee-le, et kavatseb algul pakkuda sarnase summa nagu eelmisel korral - natuke alla 30 miljoni krooni.

Keila-Joa mõisakompleksi eelmisel enampakkumisel oli ärimees Gunnar Kool valmis mõisa eest välja käima 45,1 miljonit krooni. Seda hinda peab Sõõrumaa ülepakutuks.

Ka praegust mõisa alghinda, 25 miljonit krooni peab ettevõtja kõrgeks: "Alghind on pakutud lakke. Tundub, et on mindud müümise peale välja, mitte ei rõhutata ajalugu kandva mõisa taastamisväärtust."

Sõõrumaa sõnul ei usu ta, et seekord enampakkumisel hind nii kõrgele tõuseb kui eelmisel korral. Sõõrumaa sõnul on mõisa kõrge hind tingitud sellest, et vähe on järgi jäänud mõisaid Tallinna lähedale.

Ettevõtja rõhutas, et kui tema saaks Keila-Joa mõisa endale, paneks ta selle paiga kunsti ja kultuuri teenima: "Korteriäri ma seal ajama ei hakkaks." Sõõrumaa peab oluliseks mõisa taastamist võimalikult ehedal kujul: "Mitte nii, et väljast on fassaad olemas, aga vastu seina koputades koliseb kips."

Sõõrumaa arvates võiks Keila-Joa mõisast kujuneda midagi Ammende Villa taolist Pärnus. Ettevõtja tahaks mõisa ka ise kasutama hakata, kuid samal ajal võiks see olla rahvale avatud koht, kus toimuvad kultuuriüritused.

Riigi Kinnisvara kuulutas taas välja enampakkumise Keila-Joa lossi müügiks, seekord alghinnaga 25 miljonit krooni.

Keila-Joa lossi kinnistu kogupindala on 5 ha ja sellel paiknevad kultuurimälestisena kaitse alla võetud ehitised.

RKAS kuulutas esmakordselt välja avaliku kirjaliku enampakkumise Keila-Joa lossi võõrandamiseks möödunud aasta 27. oktoobril. Siis oli alghind 10,5 miljonit krooni ja üle 25 miljoni krooni suuruseid pakkumisi tuli neli. Suurim oli ärimees Gunnar Kooli pakkumine 45,1 miljonit krooni.

Konkurss tunnistati aga käesoleva aasta 16. jaanuaril nurjunuks seoses enampakkumise võitja loobumisega ostu-müügi lepingu sõlmimisest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785