16. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Vangla üür on 103 miljonit krooni aastas

Täna allkirjastasid justiitsminister Rein Lang ja Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) juhatuse esimees Jaak Saarniit Viru Vangla üürilepingu aastateks 2008-2038.

Kokkuleppe kohaselt on vanglakompleksi üürimakse koos käibemaksuga 103 537 920 krooni aastas. Vastavalt sõlmitud lepingule annab RKAS vangla justiitsministeeriumile üle 30. märtsil 2008. aastal. Lõplikud ala heakorrastamis- ja haljastustööd lõppevad sama aasta 30. augustil.

RKAS-i juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sõnade kohaselt sai üürilepingu allkirjastamisega komplekselt lahendatud riigipoolsed garantiiküsimused.

RKAS-i juhtimisel alustati Viru Vangla ehitustööde ettevalmistusega Jõhvis 2005. aastal ning valmib 2008. aastal. Täna ollakse ehitustöödega graafikus. Vangla koos seda ümbritseva alaga võtab enda alla 16 hektarit ning seda hakatakse valvama peamiselt vanglapiiretele paigutatava elektroonilise valve abil.

Justiitsminister Rein Langi sõnul on tal hea meel, et Viru Vangla üürileping RKASiga lõpuks alla sai kirjutatud. "Sellega on Viru puhul meie jaoks kõik juriidilised formaalsused tehtud ning me saame hakata keskenduma uue Tallinna Vangla ehitamisele," ütles minister.

Viru Vangla valmimisega tekib Eesti vanglasüsteemi juurde 1000 kambrikohta koos kõige juurde­kuuluvaga (kool, sotsiaaltöö ruumid, kirik, töökojad jm). Tänu sellele saab likvideerida 1000 kohta vangla­barakkides. Viru Vanglast saab esimene vangla, mis ühendab endas vangla ja arestimaja. Vangla toob Ida-Virumaale ühtekokku 340 uut töökohta. Vangla ja arestimaja kogumaksumus on 1,2 miljardit krooni. Arestimaja osas sõlmitakse siseministeeriumiga üürileping lähiajal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785