5. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaba ärimaa leidmine läheb pealinna ligidal keeruliseks

Investoril on Tallinna lähiümbruses soodsa hinnaga äriotstarbeks sobivat maad küllalt keeruline leida.

Rime Kinnisvara Äripindade osakonna juhataja Tanel Veisson soovitas arvestada ka sellega, et finantsasutused on muutunud detailplaneeringuta kinnistute ostu finantseerimisel väga konservatiivseks.

Küll aga võib leida mitmeid juba kehtestatud detailplaneeringuga pakkumisi tõsisematele huvilistele, möönis Veisson Äripäevale. Hetke pakkumisi silmas pidades peab ta perspektiivsemateks suundadeks Tartu maantee ja Peterburi tee suunda. Tallinna vahetus läheduses võib kõige huvitavamaks pidada Maardu linna ja lähiümbrust. Lähitulevikus planeeritud liiklussõlmed ja Muuga sadama lähedus teevad selle piirkonna väga atraktiivseks.

Uus Maa Kinnisvarabüroo äripindade osakonna juhataja Tanel Olek kinnitas, et Tallinna lähiümbruse äriotstarbelised maad on siiani väga nõutud ja minev kaup. "Senine hinnaralli hakkab normaliseeruma, hälvet tekitavad spetsiifilise asukoha või muude oluliste omadustega linnalähedased kinnistud, kus hinnad ei lähtu turust," rääkis ta.

Ei ole näha muutust trendis asuda peamagistraali ääres ja linna lähedal. Oleki hinnangul on ettevõtted, kelle jaoks on oluline nähtavus, nõus selle eest ka kõrgemat hinda tasuma.

Jätkuvalt on kõige nõutum Tartu maantee piirkond, kuid huvi tuntakse muudegi piirkondade vastu ning järjest rohkem vaadatakse ka linnast eemale. Sellest tulenevalt on tekkinud surve ja pidevalt kasvav huvi Tallinna ringtee, Peterburi tee, Muuga ja Maardu vastu. Hoo sisse saanud Pärnu maantee jätkab stabiilselt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785