17. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraärikad küüditasid asotsiaalid Kiviõlisse

Nädal tagasi sai Kiviõli juurde kaks elanikku - need on asotsiaalse eluviisiga inimesed, kes kinnisvaraärikate mahitusel olid oma korterid teises linnas ära müünud.

Ja selliseid uusi elanikke võib linnavalitsuse kartust mööda lähiajal veelgi juurde tulla, sest kellelegi on kasulik teha äri, asustades asotsiaale ümber kallitest korteritest linna, kus eluruumid on odavamad.

Eelmisel nädalal olid Kiviõli Keskpuiestee 55. maja elanikud šokeeritud: kolmapäeval tõstsid transporditöölised maja ette sõitnud mikrobussist välja kaks asotsiaali, lõid maha maja ühe korteri ukse ja saatsid kaks uut elanikku sinna, kirjutas Põhjarannik. Mikrobussi saatnud maastikuautos olnud noored naised lubasid, et selliseid elanikke tuleb lähitulevikus juurde.

Majavanem Ilmar Kivimäe ütles, et purjus mehed esitasid ärritunud elanike küsimise peale notariaalse lepingu korteri omandiõigusele ning neid saatnud isikud saatsid nad korterisse.

Hommikul nägid majaelanikud ebameeldivat pilti: mustust täis köögis sõi korteri uus omanik, kodutu välimusega Valentin Tšigassov, kõrvalasuvas toas magas põrandal teise korteri uus omanik Vladislav. Mõlemad olid purjus.

«Valmistun selleks, et kodutud ujutavad täna-homme mu korteri üle,» on korrus allpool elav Nikolai Bõtškov mures.

Arco Vara hindaja Rutt Kaasiku sõnul võib ühetoalise korteri hind Sillamäel kõikuda 130 000-200 000 krooni vahel.

Tšigassov müüs oma Sillamäe korteri koos võlgadega «ärimeeste» ettepanekul 65 000 krooniga. Korteri Kiviõli ühes vähemperspektiivikas majas ostis ta notaridokumentide kohaselt 55 000 krooniga. Lepingus on kirjas ka Tšigassovi kohustus tasuda üle 23 000 krooni kommunaalmaksete võlga.

Mitu päeva purjus olnud vastne Kiviõli elanik ei suutnud kohe meenutada, millises linnas notariaalselt kinnitatud ostu-müügileping vormistati; talle oli üllatus seegi, et ta peab korteri eest veel üle 20 000 krooni võlga tasuma.

Kiviõli abilinnapea Maksim Danilov ütles, et nüüd tuleb linnal uued elanikud oma šefluse alla võtta ja neile sotsiaaltoetust maksta. Ta loodab, et ehk ei tule linna uusi samasuguseid elanikke.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785