1. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õiged investeeringud tagavad kinnisvaraäris edukuse

Äripäeva poolt koostatud kinnisvarafirmade TOPi esikohal on Manutent OÜ, mis valiti ka 2005.aasta edukaimaks ettevõtteks.

I koht – Manutent OÜ. Manutent OÜ infojuhi Maarja-Liis Meri sõnul on ettevõttele edukuse toonud õigesti ja õigel ajal tehtud investeerimisotsused. “Manutent tegutseb klassikalise kinnisvaraarendusega, aga samal ajal on meie ettevõte avatud ka müügitehingutele teiste arendajatega,” kinnitab Meri. “Selline paindlikkus lubab turult võtta maksimumi.”

II koht – AS Kawe Group. Kawe Groupi tegevjuht Jaanus Kosemaa leiab, et ettevõtte edukuse taga on mitme erineva näitaja koosmõju. “Turg meie ümber kasvab jõudsalt ja bürooruumide rendihinnad on tõusma hakanud,” märgib ta. Kommenteerides eelmise aasta tulemusi, lisas Kosemaa, et suur osa varade ja kasumi kasvust on tulnud konsolideerimise käigus üle mindud ühtsele printsiibile näidata kinnisvara investeeringuid bilansis turuhinnas.

III koht – Saarte Investeering OÜ. Saarte Investeeringute omaniku Tullio Libliku sõnul tugineb ettevõtte edu suures osas

heade ja professionaalsete koostööpartnerite olemasolule. Praegu on Saarte Investeeringutel kolm peatöövõtjat, kellest ühega seob ettevõtet juba pikaajalisem koostöö, ent kahega algas partnerlus käesolevast aastast. Ettevõte on ostnud ka mitme firma aktsiaid, mis tänase seisuga on firma tütarettevõtted. Praegu tegeleb firma küll põhiliselt kinnisvaraga, ent tulevikus plaanitakse kindlasti senisest rohkem tähelepanu pöörata ka tütarettevõtete juhtimisele.

Kinnisvarafirmade TOP

1. Manutent OÜ, Märt Vooglaid

2. Kawe Group, AS Jaanus Kosemaa3. Saarte Investeering, OÜ Tullio Liblik4. Pindi Kinnisvara AS, Peep Sooman5. Saare Kinnisvara OÜ, Toomas Tarus6. Kamm Ettevõtmiste OÜ, Mart Maastik7. Uus Maa Kinnisvaragrupp OÜ, Jaanus Laugus8. Strategius OÜ, Elar Sarapuu9. E.L.L. Kinnisvara AS, Aldo Dapon10. Amando Kinnisvara OÜ, Tambet Mägi

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785