16. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saviliiva elupindadest popimad on 3toalised korterid

Kõige rohkem taotlusi esitati 3-toalistele korteritele, kõige suurem konkurss on aga elamu tüübile nr 6, kus ühe pinna kohta laekus 12 taotlust.

Kokku laekus 214 elamispinnale 618 taotlust, millest seatud tingimustele vastasid 612, teatas Merko.

Merko Ehituse elamuehitusdivisjoni direktori Tiit Kuusiku sõnul jäid mõned taotlejaid lõppnimekirjast välja, kuna olid esitanud küll taotluse, kuid jätsid maksmata 15%-se sissemakse. "Mõned inimesed teatasid, et teevad sissemakse peale seda kui on loosimises edukaks osutunud, see oleks aga olnud ebaõiglane teiste osalejate suhtes," sõnas Kuusik. Tingimustele vastavust kontrollisid Tallinna linna, Merko Ehituse ja ehitusjärelvalve- ja projektijuhtimisettevõtte OÜ Ahti Väin Konsult esindajatest koosnev komisjon.

Korterid, millele soovijaid ei olnud, otsustati panna loosirattasse teist tüüpi korterite soovijate vahel, kes oma esimesest eelistusest ilma jäävad.

Loosimine toimub 20. novembril Siseministeeriumi, tarbijakaitseameti, Tallinna linna ning meediaesindajate juuresolekul. Pärast loosimist kinnitab korterisaajate nimekirja Tallinna elamumajandusamet, misjärel ülejäänud soovijatele tagastatakse sissemaks koos 2,75% aastaintressiga.

Suur huvi Saviliiva elamispindade vastu tuleneb nendele Tallinna linnavalitsuse poolt määratud turuhinnast odavamast hinnast keskmiselt 18 341 krooni ruutmeetri kohta korterite puhul ja 19 417 krooni ruutmeetri kohta eramute puhul. Kokku rajatakse Saviliiva tee 8A ja Vabaõhumuuseumi tee 95B kinnistutele 13 kortermaja, milles on kokku 182 korterit, ning 32 pereelamut.

Saviliiva kinnistute omanik on Tallinna linn. Merko Ehituse ja Tallinna linna vahel sõlmitud hoonestusõiguse lepingu alusel kannab Merko Ehitus kõik piirkonna väljaarendamisega seotud infrastruktuuri, kortermajade ja eramute väljaehitamisega seotud kulud.

Merko Ehitus loodab eluruume hakata elanikele üle andma alates 2007. aasta lõpust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785