3. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa ja Kruuda võtsid kooliremondi firmad otse riiulilt

Kümme Tallinna kooli 30 aastaks linnalt rendile saanud Urmas Sõõrumaa ja Oliver Kruuda firmad ei vastanud konkurentsi tingimustele, kuna remondifirma peab näitama korralikku käivet, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kümne kooli kordategemise konkursi tingimustes on kirjas, et pakkuja peab olema ehitusfirma, kes on näidanud viimase kolme aasta jooksul igal aastal vähemalt 350 miljoni kroonist netokäivet, peale selle peab pakkuja olema viimase kolme aasta jooksul arendanud vähemalt kolm sarnast pinda kogumahus vähemalt 25 000 m2. Nii Vivatex Holding kui ka BCA Center on viimase poole aasta jooksul loodud riiulifirmad, kellel majandustegevust seni pole olnud.

Firmaesindajad kinnitavad siiski vastavust konkursi tingimustele – ühe garant on U.S. Invest, teise oma Kalev REC.

Kolmapäeval teatas Tallinna linnavalitsus, et teeb koostöös Urmas Sõõrumaa firmaga OÜ Vivatex Holding ja Oliver Kruuda firmaga OÜ BCA Center kümme Tallinna kooli korda.

Selleks antakse neile koolide hoonestusõigus. Firmad peavad hiljemalt 2008. aastaks tegema koolides kapitaalremondi ja jäävad neid 30 aastaks haldama. Linn maksab neile terve selle aja jooksul kuus renti keskmiselt 155–162,2 krooni ruutmeetri eest.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) on rahastanud ja juhtinud ehitust ning korraldab koolide haldust, hooldust ja heakorda nelja Tallinna kooli rekonstrueerimisel. Lisanduvad Lasnamäe vene gümnaasiumi ja Tallinna Mustamäe humanitaargümnaasiumi rekonstrueeritud koolihooned on kavas pealinnale üle anda 2007. aasta 1. septembriks.

Riigi Kinnisvara arvates ei ole hindu vaja võrrelda, sest madalam hind on saavutatud suures osas tänu omaniku ehk riigi investeeringute programmile “Koolid korda”, mille realiseerimisel ei ole riik seadnud programmi kasumlikkust olulisimaks.

RKASi juht Jaak Saarniit väidab, et kui RKAS oleks konkursil osalenud ja selle võitnud, oleksid Sõõrumaa ja Kruuda firma ta avatud konkurentsi ja riigiabi reeglite rikkumise pärast kohtusse kaevanud. “Me ei tohi riigi abiga turgu solkida, sest riik on meie äritegevusele rakendanud nullilähedase tootluse, et me saaksime võimalikult palju koole korda teha, selle asemel et võimalikult suurt kasumit teenida,” ütles ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785