Autor: Marge Ugezene • 22. november 2023

"Minu nimi võtab maksuametilt lootuse." Firmamatjad utsitavad Äripäeva eksperimendis ettevõtjat partnereid petma

Firmamatmise ärisse sattus Lauri Hansberg pärast enda Soome firma 15 aasta tagust põrumist. „Tegin pankrotid-likvideerimised läbi. Siis hakkasid tuttavad küsima, et sama seis on, kuidas tegid? Siis tulid järgmised küsima ja siis tuli juba Raul Pint, et tule juhatuse liikmeks, teeme mingeid asju.“ Nüüd saab ta enda sõnul Pindi käest 90 protsenti töödest.
Foto: Liis Treimann

“Kui mingisugune, no hankija, hakkab mulle helistama jälle … Kas ma võin siis öelda, et mina ei ole mitte keegi siin?”

“Täpselt nii ongi.”

“Aa, okei, nii saaks teha. Okei, hästi.”

“Eks ta kaagutama ja kisama hakkab, aga noh, see on siuke mängu ilu.”

Võlgu taga ajavate partnerite pikalt saatmises näeb mängu ilu firmamatja Raul Pint. Kuigi riigis on varsti kümme aastat püütud firmamatjate äri summutada, näitab Äripäeva eksperiment, kuidas see käib täistuuridel edasi – Raul Pinti ei sega sealjuures isegi ärikeeld.

Raul Pindi ärikeelust on tuult tiibadesse saanud Pindi niinimetatud alltöövõtjad ehk tankistid, näiteks talle kümmekond aastat truult tööd teinud ja korduvalt kelmuse eest karistatud Lauri Hansberg.

Pint ei proovigi vastupidist väita. „Praegu on Lauri Hansberg. Kui ei ole tema, siis keegi teine. No milles asi on?“

Äripäev helistab eksperimendi käigus kuuele firmamatjale, sealhulgas Lauri Hansbergile. Legendi järgi kurdab varjunime Rivo kandev mees, et tema ehitusfirma on riigile võlgu 60 000 eurot ja hankijatele on üleval 180 000 eurot. Kassajääk ulatub 41 000 euroni. Ei taha enam seda äri ajada. Mida teha?

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785