Autor: Ferrometal Baltic • 27. jaanuar 2023

Detailid on tähtsad. Ära lase nõuetele mittevastaval kinnitusvahendil rikkuda oma ehituskvaliteeti!

Majade ja taristu, eriti sildade ehitamisel peab betoonkinnitus olema ülimalt vastupidav. Nõudlike konstruktsioonide puhul peab kasutama nõuetekohaseid kinnitusvahendeid, millele on antud Euroopa tehniline hinnang (ETA).

Ferrometal Baltic OÜ tarnitavad Fix masteri kaubamärgi tooted on mõeldud professionaalseks ehitamiseks.

Fix master TOGE

Fix masteri tootesari hõlmab TOGE betoonikruvisid kasutamiseks nii sise- kui ka välitingimustes. TOGE betoonikruvid on kiiresti ja ohutult paigaldatavad ning neil on suur koormuskindlus nii pragunenud kui ka pragunemata betoonis. Vajaduse korral saab TOGE betoonikruvisid ilma kahjustusteta demonteerida, st et neid saab uuesti kasutada. Sellele lisaks võib kruvisid koormata kohe pärast nende kinnitamist.

TOGE betoonikruvisid saab kasutada torustike, ripplae kandurite, ventilatsioonitorude või puitkonstruktsioonide kinnitamiseks ning kõrgladudes riiulipostide fikseerimiseks.

Valides Fix master TOGE betoonikruvid, tagate kvaliteetse ja turvalise kinnituse ka seismiliselt aktiivsetes piirkondades.

Fix master TOGE betoonikruvide kasutamisel ei pea projekteerija või ehitaja mõistatama, millises suuruses kruvid sertifikaati omavad, sest kogu tooteliinil on CE-märgis. See tähendab, et igas suuruses kruvidel on ETA sertifikaat nii pragunenud kui ka mittepragunenud betooni puhul. ETA sertifikaat hõlmab ka õõnespaneele ja tulekindlust nõudvaid kinnitusi. Kui puurimise käigus kahjustatakse õõnespaneeli armatuuri, võib paneeli kandevõime väheneda kümnete protsentide võrra. Seepärast paigaldatakse betoonikruvid nõuetele vastavalt õõnsuste kohtadesse. Fix master TOGE tootevalikusse kuuluvad ETA sertifikaadiga tooted nõuetekohaseks paigalduseks õõnespaneelidele.

TOGE betoonkruvide kasutamisel ei ole vaja karta betooni pragunemist, sest paigaldamise käigus ei ole alusmaterjalile suunatud pragunemist tekitavaid jõude. Kruvid võimaldavad teha väiksema läbimõõduga ja madalamaid auke. Kruvisid võib puurida betooni servale lähemale ja kruvid võivad olla üksteisele lähemal kui tavapäraste ankurdamismeetodite puhul.

TOGE betoonikruvid lukustuvad auku kogu keerme pikkuses, mitte ainult kinnitusvahendi otsast, ja nende abil saab üldjuhul kinnitada palju raskema koormuse kui kiilankrute puhul.

Fix master TOGE betoonikruvid kinnitatakse masinaga, enamasti akutööriista abil. Haamri vibutamise võib unustada. Paigaldamine toimub kiiremini ja töö on lihtsam.

Fix master TOGE betoonikruvisid on katsetatud tulekindluse suhtes vastavalt dokumendile ETA/TR020* ja neil on ka seismiline heakskiit*.

*= Puudutab vaid kruvide teatud suurusi.

Fix master FIT

Fix masteri tootesarja kuuluvad ka CE-märgisega ja ETA sertifikaati omavad Fix master FIT ankurdusmassid FIT-Ve 200, FIT-Wi 200 ja FIT-Pe 270 erinevate materjalide, näiteks betooni, loodusliku kivi ja tellise jaoks. Fix master FIT ankurdusmassid vastavad ka kõige rangematele keskkonnanõuetele. Ankurdusmassid on heitmeklassist A+, stüreenivabad ja tulekindlusklassiga**, neil on kiire kivistumisaeg ja need omavad LEED klassifikatsiooni (Leadership in Energy and Enviromental Design).

**= FIT-Ve 200, FIT-Wi 200

FIT-Ve 200 ja FIT-Wi 200 ankurdussegude kasutuskohad on näiteks teraskonstruktsioonide kinnitamine, sillaehitus, kütte-, vee-, ventilatsiooni- ja elektripaigaldised, rööbaste paigaldus ja erinevate objektide riputamine, armatuurterase kinnitamine, fassaadikinnitused, sadamakonstruktsioonid ja masinapaigaldused. Lisaks sobib ankurdussegu veealuste objektide kinnitustöödeks.

Talvine ankurdusmass FIT-Wi 200 on mõeldud kasutamiseks külmades oludes, kui temperatuur on maksimaalselt -20 C.

FIT-Pe 270 ankurdusmassile on antud ETA option 7 sertifikaat betoonkonstruktsioonidele ja ETA sertifikaat müüritud konstruktsioonidele. See mass sobib keermestatud varraste kinnitamiseks suuruste vahemikus M8 kuni M24. Ankurdusmass sobib kasutamiseks kõikide tellis- ja plokkmaterjalidega, mistõttu seda nimetatakse ennekõike müüritud konstruktsioonide kinnitustooteks. Ankurdusmass sobib paljudeks ehitusala ankurdamisvajadusteks, nt tehes kinnitusi kärg- või täistellisesse, kergbetooniplokki või kergkruusaplokki. Ankurdusmass on sobiv lahendus fassaadide ja terrasside kinnitustöödel. See sobib ideaalselt ka varikatuste ja markiiside kinnitamiseks ning on õige ankurdusmass väravate ja tarade puhul.

Fix master FIT ankurdusmassid on parimaks lahenduseks keemilisel ankurdamisel.

Fix master FMX

Betooni sisse kinnitamisel on oluline kasutada kvaliteetseid ja nõuetele vastavaid puure. Fix masteri FMX-puuridel on kvaliteedimärk PGM, mis näitab puuritera kõrget kvaliteeti. Õige ja nõuetekohase paigalduse puhul on oluline, millist puuritera augu puurimiseks kasutatakse. Puurauk peab olema õige suuruse ja kujuga, et konstruktsioonidele seatud ja ETA kohased tugevusnõuded oleksid täidetud. Fix masteri puuridega saate puurida augud kiiresti ja augud tulevad alati õige suurusega.

Design Fixi ankurdamise projekteerimistarkvara

DesignFiXi abil on ankurdamise projekteerimine lihtne ja kiire. Tarkvara kasutamisel saab lihtsal moel arvestada paigalduskoha kõiki tingimusi. DesignFixi ankurdamise projekteerimistarkvara hõlmab Fix master Toge betoonikruvisid, Fix master FIT ankurdusmasse ja Fix master MKT kiilankruid

Design Fix ankurdamise projekteerimistarkvara saate tasuta alla laadida siit.

Lisateavet Fix masteri ankurdamistehnoloogia kohta saate Ferrometal Baltic OÜ-lt telefonil +372 699 0470 või e-posti aadressil [email protected]

Rohkem infot leiate aadressilt www.ferrometal.fi

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785