Autor: Digitaalehitus • 10. juuni 2022

Remato kogemused Londonis toimunud UK Construction Week´lt

UK Construction Week on suur ehitusvaldkonna mess, mis toob kokku spetsialistid üle terve Euroopa. Mais toimunud messil osales ka Remato Solutions OÜ. Mida Londonis nähti ja õpiti, seda rääkis ettevõtte juht Madis Lehtmets.

Messil olime väljas oma boksiga. Läksime sinna kaheksakesi. Kaasas olid turundajad, disainerid, müügiinimesed ning tootearendajad. Kuna ühendkuningriigid on müügi mõttes meie peamine sihtkoht ning me soovime seda turgu võimalikult põhjalikult tundma õppida, siis pidasime Londonisse sõitu väga oluliseks.

Seadsime endale kaks eesmärki. Esmalt soovisime teha turu-uuringuid, et aru saada, kuidas ja mis kanalites UK inimestega suhelda, teiseks soovisime mõista, kuidas meie platvormi tarkvaraliselt sellele turule ja ettevõtetele sobilikuks muuta.

Ülesanded jagasime tiimi vahel nii, et osad olid messil ning suhtlesid aktiivselt potentsiaalsete klientidega ning teised tiimi liikmed külastasid Londoni erinevaid ehitusobjekte.

Ehitusobjekte külastav tiim kasutas veebirakendust, kuhu olid märgitud kõik Londoni töös olevad hooned ning see tegi nende leidmise väga mugavaks. Kokku külastasime üheksat objekti, mille objektijuhtidega tegime ka intervjuud, mis andsid meile väga väärtuslikku infot meie teenuste kohandamiseks sealsel turul. Saime palju teada nende tööprotsesside olemuse ja jälgimise kohta, infot all- ja peatöövõtjate vahelistest suhetest, palgaarvestusest jpm. Need külastused andsid meile turu tunnetuse ning arusaama, kuidas toimub seal hierarhia ning millised on eripärad võrreldes Eesti ettevõtetega.

Lugejatel võib tekkida küsimus, kuidas me objektidele nii lihtsalt ligi pääsesime? Meid aitas üks lihtne ja isegi naljakas nipp. Kandsime mustade Remato pusade peal kollaseid helkurveste ning sestap peeti meid objektidele sisenedes automaatselt inspektoriteks ning turvamehed olid nõus ilma küsimusi esitamata objektijuhid kohale kutsuma.

Messil osalenud tiim lõi palju kontakte, mis jagunesid suures plaanis kaheks – potentsiaalsed kliendid, kes tahaksid meie tarkvara kasutusele võtta ning need, kes teenindavad sama sihtgruppi ja kellel juba on suur võrgustik UKs ning kellega saaks teha koostööd edasimüügi osas vms. Kõigi nende kontaktidega tuleb nüüd kindlasti edasi tegeleda. Lähen ise pooleks suveks Londonisse ning plaanin potentsiaalsete äripartneritega kokku saada, et üksteise ärisid paremini tundma õppida.

Kokkuvõtvalt võin öelda, et messil käik ning objektide külastus oli meile väga kasulik. Esiteks saime meeskonna koostööd edendada ning kogu tiim hakkas meile nii olulist turgu palju paremini mõistma. Kogu käik oli kulukas, aga siiski seda panust väärt, sest me ei suudaks müügis teha telefoni ja e-kirja teel kunagi sellist tulemust kui kohapeal. Eesti on paljude jaoks siiski kauge ja võõras maa, mis sest, et me ise arvame, et meid teatakse jne. Seetõttu on meil vaja müüa usaldust ja esmaste kontaktide loomiseks saab seda teha vaid näost näkku suheldes.

Remato Solutions OÜ-st

Remato pakub ehituse alltöövõtjatele tervikplatvormi tööde, meeskondade ja varade haldamiseks, mis on jaotatud kolmeks mooduliks.

1. Eelarvestamine ja projekti planeerimine. Selle mooduli abil saab mugavalt kokku panna projekti tööde nimekirja ja eelarve ning saata välja professionaalse pakkumise.

2. Tööajaarvestus ja teostatud töö dokumenteerimine. Moodul aitab kokku saada meeskonna töötunnid sekundi täpsusega. Sellel on ka GPS kohalolukontroll, piltide jäädvustamise ja teostatud koguste märkimise võimalus. Võimalik on näha meeskonna tööd reaalajas otse mobiiliäpist ning eksportida töö tulemusi erinevatest raportitest ja tunnitabelitest Remato genereeritud ehituspäevikuna või projekti pildigaleriina.

3. Tööriistade ja varade haldus. Moodul annab mugava ülevaate kogu tööriistapargist ning sellel abil saab näha, kes mingi tööriista eest vastutab, millal seda viimati hooldati, kus see hetkel asub ja mis seisukorras see on.

Remato eesmärk on muuta ehitus efektiivsemaks ja ausamaks ning aidata väikestel ja keskmistel ehitusettevõtjatel säästa raha, aega ja närve.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785