Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 14. september 2021

Uued sandwich-paneelid löövad silmapaistva välimuse ja kiirelt valmiva tulemusega!

Ruuki toodete hulgas torkab uuematest lahendustest silma sandwich-paneel, mis meelitab eelkõige oma kena ning kaasaegse välimusega, kuid pakub ühtlasi ka kiiret lahendust ehitusel ning kvaliteetset koostist, mis lubab neid kasutada kasvõi toiduaine tööstuse püsti panemisel.
Ruukki sandwich-paneelid on tehases valmistatud kuluefektiivsed elemendid, mis koosnevad sisemisest isolatsioonikihist kahe värvkattega teraslehe vahel. Isolatsioonimaterjal võib olla mineraalvill või PIR-vaht.

“Meie sandwich-paneele kasutatakse fassaadides, katustes, vaheseintes ja lagedes. Tavalisemateks rakendusteks on tööstus- ja kaubandushooned, spordihallid, laod, elektrijaamad,” loetleb Ruuki ärivaldkonna juht Kaupo Pertel.

Üks nimetus, neli lahendust

Sandwich-paneeli nimetuse alla koonduvad neli erinevat kasutusvõimalust, mis teevad mugavaks erinevate ehituslike väljakutsete lahendamise. Esimeseks neist on Perteli sõnul välisseinad. “Meie välisseinte sandwich-paneelid tagavad kauakestva, õhutiheda ja energiatõhusa hoonekarbi kõiki tüüpi hoonetele,” kirjeldab ta. “Rikkalikust mineraalvill- või PIR-täitega seinapaneelide tootevalikust leiab iga ehitaja parima lahenduse objektile ning tellija enda valdustele.

Pole vahet kas tegemist on logistikakeskuse, tootmishoone, kontori- või kaubandushoonega. Meie sandwich-paneelid on saadaval sobivate lisatarvikutega ja võimaldavad turvalist, kiiret ning lihtsat paigaldust.”

Teiseks saab uusi paneele loomulikult kasutada siseseinte ja vahelagede tarbeks. Siseseinad ja vahelaed, mis on tehtud kas mineraalvill- või PIR-täitega Ruukki sandwich-paneelidest tagavad mugavaks sisekliimaks vajaliku sooja- ja helipidavuse.

“Meie siseseinteks ja vahelagedeks sobivad sandwich-paneelid võimaldavad tootmis- ja laohoonetes ning äri- ja kaubanduspindadel luua vajalikus suuruses energiasäästlikud ja turvalised tsoonid, mis panustavad üldisesse heaollu,” kinnitab Pertel. “Paigaldistesse, kus on ekstra ranged nõuded tulepüsivusele, saame pakkuda FM Approval sertifikaadiga sandwich-paneele. Lisaks saame pakkuda sobilike omadustega ja Food-Safe pinnakattega sandwich-paneele külmhoonetele, toidu töötlemisega tegelevatele ettevõtetele ja põllumajanduslikele hoonetele,” täiendab Pertel.

Elegantsed ja ajatu välimuse ning parima kvaliteediga hooned valmivad kolmanda, Ruukki® Patina kattepaneelide abil. “Tänu nendele pikeneb hoone eluiga ja väheneb ökoloogiline jalajälg. “Lisaks säästate hoone hoolduskulude pealt kuna kriimustuste korral taastavad paneelid aja jooksul oma välimuse. Kasutame paneelide tootmiseks Cor-Ten® terast,” avaldab ärivaldkonna juht ning kinnitab, et unikaalne vuugilahendus hoiab ära isegi korrosiooni vuugis.

Kui tahta hoonelt midagi enam, kui üksluine fassaad, siis on heaks lahenduseks uued paneelitüübid – sandwich-paneelidest nurgalahendused. Need sandwich-paneelid võimaldavad Kaupo Perteli sõnade kohaselt luua nii vertikaal- kui ka horisontaalsuunalisi nurgalahendusi, seal hulgas kaarestatud kujul.

“Koos standardtoodetega kasutades pakuvad sandwich-paneelidest nurgalahendused lõputuid võimalusi hoonekarpide disainimiseks. Sandwich-paneelidest nurgalahendused minimeerivad erikujuliste hoonete disainimise piiranguid,” lubab Pertel.

Kui lisaks tahaks midagi veelgi enamat…

Paneelid paigas ja hoone püsti, aga tunne on selline, et tahaks selle välimust veelgi esinduslikumaks, omapärasemaks või silmatorkavamaks muuta? Pole probleemi, sest sandwich-paneelidele annab lisaväärtust ja iseloomu luua fassaadisüsteemide, kergtalade või trükitud kleebistega.

Ruukki Forma® on lihtsalt kasutatav terviklik fassaadisüsteem, mis kombineerib Ruukki® fassaadikattetooted Ruukki energiapaneelisüsteemiga. See lahendus pakub suures valikus esteetilisi kujusid, materjale ja värve.

“Konstruktsiooni (Ruukki® energiapaneelisüsteem) õhutihedusega säästate kuni 30% hoone energiakuludelt ja parandate selle energiaklassi,” hindab Pertel. “Aluskonstruktsiooni valikuna on saadaval ka väga loodussäästliku Ruukki Life energiapaneel, mis koosneb umbes 80% osas taaskasutatud materjalist.”

Kirjeldatud seinakonstruktsiooni kiire paigaldamine tagab hoonele ilmastikukaitse, samas kui fassaadikatte saab hiljem paigaldada. Ruukki Forma® lahendus on katsetatud ja sertifitseeritud ettevõtteväliste spetsialistide poolt.

Kergtaladest seinakonstruktsioonid valides saab hooneid ehitada kiirelt ja tõhusalt ning nõuavad hoonekarbi ja välisseinte ehitamiseks minimaalset pingutust. Ruukki pakub Perteli sõnul laia valikut kergtalasid, mis sobivad nii soojustatud kui ka soojustamata katustele ja seintele. “Võite olemasolevatest valikutest leida endale sobivaima lahenduse olenevalt vajalikust sildepikkusest esinevatest koormustest.”

Kergtalade kasutamise eelised on kerge kaal ja kõrgtugevusega omadused, mis suurendavad efektiivsust. Samuti tõhus logistika ning hea korrosioonikindlus. Neid saab kasutada ka nõudlikes tingimustes ning pärast kasutamist täielikult ümbertöödelda.

Anna hoonele iseloom kleebistega!

Kolmandaks võimaluseks oma hoone välimuse elavdamisel on Ruukki Expression® ehk siis terviklik fassaadisüsteem, mis põhineb Ruukki® energiapaneelisüsteemi välisküljele kleebitud piltidel ja mustritel. Kleebised võivad olla kujundatud eri mustrite ja värvidega ning neile saab trükkida praktiliselt igasuguseid pilte.

“See võimaldab luua piiramatu valiku disainilahendusi – ainsaks piiriks on teie kujutlusvõime! Saatke meile vaid oma nägemus foto või joonistusena ja me koostame teile selle alusel kavandi!” kinnitab Kaupo Pertel.

Ruukki Expression®-i kleebised on väga kõrge kvaliteedi ja suurepärase UV-kindlusega. Kleebised paigaldatakse tehases sisetingimustes, tagades nii täpsuse ja täiusliku liimumise. Paneelid pakitakse ja tarnitakse õiges paigaldusjärjekorras koos korrektsete paneelilaotistega.

Ruukki sandwich-paneelide tooteportfell on kaasajastatud vastavalt muudatustele standardis EN 14509. Sandwich-paneelid PU (polüuretaan) isolatsioonitäitega on asendatud E-PIR (polüisotsüanuraat) isolatsioonitäitega. Väga nõudlike rakenduste tarbeks pakub ettevõte sandwich-paneele X-PIR polüisotsüanuraat ja mineraalvillast (MW) isolatsioonimaterjaliga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785