Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 29. mai 2020

Kumb valida, kas vann või dušinurk?

Uue kodu soetamisel või remondi teostamisel on kindlasti üheks põnevamaks ülesandeks sisustamine - nii saad sa ise valida oma maitse järgi sisustuselemente, mis täiustavad kogu kodu. Küll aga võib osade elementide puhul tekkida küsimus - kumb sobib paremini? Näiteks just vannitoa puhul on üks suurimaid otsuseid duši ja vanni vahel valimine - siin on mõlemate eelised ja puudused, mis aitavad sul valikut langetada.

Miks valida vann?

See leevendab stressi ja liigeste valu

Vannis mõnulemine aitab leevendada stressi lihtsalt pane jooksma soe vesi, lisa vannivette meelepärase lõhnaga vahtu või kasulikke õlisid ning lihtsalt lama - see aitab sul vabaneda stressi tekitavatest mõtetest ning laseb sul hetkeks unustada kõik mured. Lisaks on soe vesi suurepärane lahendus liigesvaludele - vannis oled kaetud sooja veega üle keha, mis aitab jõuda veel kõikide lihasteni, aidates kogu sinu kehal lõõgastuda ning leevendada valusid.

Aitab hoida veresuhkru ja kolesterooli taset kontrolli all

Kui arstid on sulle maininud, et sa peaksid tähelepanu pöörama oma veresuhkrule, siis vannid on selleks suurepärased vahendid. Meie veresuhkru tase tõuseb peale igat söögikorda ning olenevalt tõusust võib see tekitada riski diabeediks - Inglismaa teadlased on hiljuti avastanud, et kuumas vannivees olemine aitab veresuhkru taset muuta märgatavalt. Lisaks on nahaarstid ja teadlased leidnud ka seda, et vannis käimine aitab parandada kolesteroolitaset - kolesterool on stressihormoon, mis võib tekitada aknet ja suurendada vananemist. Loomulikult ei asenda see tervislikku toitumist ja aktiivset liikumist, kuid vannis käimine sobib ideaalselt sellele lisandiks.

Aitab hoida vererõhku kontrolli all

On tõestatud, et vannid aitavad kõrget vererõhku madalamaks muuta, mis omakorda leevendab stressi südame- ja veresoonkonnas. Selleks veendu, et temperatuur oleks mõistlik - liiga kuumas vees kaua olemine võib mõjuda sinu südamerütmile, muutes selle taset liiga madalaks. Lisaks muudab kaua kuumas vees olemine sinu naha krobeliseks, mis võib olla üsnagi ebameeldiv.

On kasulik nahale

Lisaks ajutistele nahastruktuuri muutustele võib kuum vesi sinu nahka ka kuivatada. Seda nii duši kui ka vanni puhul - ainuke vahe on see, et vannivette saad lisada erinevaid õlisid, soole, vannipomme, mett ja palju muud, mis aitavad sinu naha loomulikel õlidel taas esile tulla ning sinu naha seisukorda isegi parandada.

Sobilik väikeste laste jaoks

Kui sul on suur pere, siis tead kindlasti kui raske on lapsi duši all pesta. Vannis on see tunduvalt lihtsam - lisaks on vannis lastel võimalik mängida erinevate mänguasjadega, mis teeb nende vannitamise tunduvalt kergemaks ning laste jaoks meeldivamaks.

Kui oled parasjagu otsimas sobivat vanni, tasub leida sobiv siit.

Miks valida dušš?

Kui sul on kiire eluviis

Me kõik teame, et vannis vedelemine on niivõrd mõnus ja lõõgastav, et see võtab lausa palju aega. Kui sul on kiire eluviis, siis on sinu jaoks oluline, et saaksid ka väiksemad detailid oma päevas tehtud kiirelt - seda ka pesemise puhul, mispärast peaksid valima duši.

Lisafunktsioonid

Kaasaegsed dušinurgad võimaldavad nautida massaaži. Massaaži funktsiooniga segistid ja muud lisafunktsioonid võimaldavad sul lõõgastuda ka duši all, mis omakorda aitavad alandada vererõhku, stressi, veresuhkru taset ja palju muudki. Lisaks massaažile pakuvad mitmed dušinurgad ka aurufunktsiooni, mis sobib ideaalselt saunasõpradele.

Säästad vett ja raha

Duši all käimine kulutab vähem vett - üle päeva vannis käimine kulutab suures koguses vett, mis tähendab suuri vee arveid. Eriti just sooja vee puhul, mis on kallim kui külm vesi. Kui sinu ja sinu pere jaoks on raha säästmine oluline, tasub eelistada dušinurka.

Puhtus

Kui sinu jaoks on oluline kodu puhtus, siis peaksid valima just duši - vann võtab enda külge palju mustust ning eriti veel ava, kust vesi vannist välja voolab - sa ei taha teadagi, kui palju mustust, tolmu ja muud seal olla võib. See ei tähenda seda, et dušinurk puhastamist ei vaja - vajab küll, aga seda tunduvalt vähem.

Võtab vähem ruumi

Dušinurgad on suured oma pikkuse poolest, küll aga võtavad need vähe ruumi laiuse poolest. Seepärast sobivad need ideaalselt kitsastesse ruumidesse, kuid see ei tähenda, et see ei sobiks ka suurde vannituppa - kõrged duširuumid tekitavad igas ruumis avara mulje.

Sobib erivajadustega inimestele

Dušinurkade puhul on võimalik dušinurga seinale lisada erinevaid toetavaid vahendeid, põrandale libisemiskindlad plaadid ja ka pingi, mis toetavad erivajadustega inimeste pesemist just kõige mugavamal viisil.

Kui sinu vajadustele vastab pigem dušinurk, võiksid tutvuda valikuga Kaup24 veebipoes.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785