Kõik ärikinnisvarast 2020
Peatükid3/11
1. Milliseid büroo- ja ärihooneid on mõistlik lammutamise asemel rekonstrueerida?
2. Kui palju maksab kontori eritellimusmööbel?
3. Modernsed lahendused loovad uudse keskkonna sportimiseks
4. Enima – restorani- või kohvikupidaja parim partner
5. Parim valik energiatõhusa hoone jaoks on taastuvenergial põhinev kaugküte ja -jahutus
6. Laia tootesortimendiga akna- ja uksetootja SeiCom – ehitaja esimene valik
7. Millest alustada eritellimusmööbli valimist?
8. Tavepro pakutavate teenuste hulk suureneb hooga
9. Mativesi grupi tegevus toetab keskkonnahoidu
10. Ärikinnisvara hooldus – oluline argument LEED sertifitseerimisel
11. Tehnosüsteemide monitooring ja kaugjuhtimine kolib pilve
Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 30. märts 2020

Modernsed lahendused loovad uudse keskkonna sportimiseks

Sportimisel on üks liikumapanevaid jõude meelepärase keskkonna kergelt ligipääsetavus, mitmekülgsed kasutusvõimalused ning aina enam ka interaktiivsus. Seda kodustes tingimustes, kodust eemal avalikel sportimisaladel ning miks mitte ka töö juures.
Ajutine korvpalliväljak Sport Court PowerGame plastikkattega spordikeskuse ees
Foto: Sport Court

Noorte ja tervisesportlaste tähelepanu püüdmiseks ning treenimisharjumuste kujundamiseks peavad spordilahendused omama ka nii-öelda cool-faktorit. Spordiväljakute rajamisega tegeleva Spordiareenid OÜ juhataja Mario Luik toob välja, et kaasaegsed lahendused vormi lihvimiseks on aina enam inimeste teadvusesse jõudmas ning ollakse julged loomaks eristuvaid ja meelepäraseid treeningtingimusi. Järgnevalt mõningatest lähemalt.

Sporditehnoloogiad kui interaktiivne treeningute osa

Infotehnoloogia areng suunab igapäevaselt ka spordivaldkonda, kus nutitelefonide abil saame igal pool kiirelt ja mugavalt tõsta treeningute kvaliteeti uuele tasemele. Kõige kergemini leitav treeningkeskkond on aga meie oma kodune pind. Seda nii korterite kui ka majahoovide näol.

Uudseks ja põnevaks lahenduseks on A-Champs`i ROXs Pro reaktsioonituled. Erinevate valguste, helide ja vibratsiooni koostöös toimuv kognitiiv-motoorne treening ei nõua spordiväljaku kasutamist ega eelda treenerit sinu kõrvale. Nii individuaalselt ja ka kollektiivselt kasutatav süsteem pakub väljakutset kõigile, sõltumata eelistatud spordialast – fitness, hoki, korvpall, tennis, poks, jalgpall, akrobaatika jne.

ROXs Pro reaktsioonituled

Kaasahaarav üldtreening nii vabas õhus kui ka siseruumides

Üldfüüsilist toonust arendavale trennihuvilisele pakub tõhusat treeningvarustust tunnustatud Hollandi kaubamärk AirTrack Factory, kelle soovi korral eridisainiga õhkrajad võimaldavad kaasahaaravat tegevust igas vanuses spordisõbrale. Erinevas pikkuses õhkradade ja lisatarvikutega saab nii siseruumi kui ka välitingimustesse luua keskkonda varieeritud liikumiseks, sh akrobaatikaks, võimlemiseks ja parkuuringuks. Pakkudes mitmekülgseid treeningvahendeid nii lastele, harrastajatele kui ka professionaalidele on AirTrack Factory tootevalikus õhkradasid nii koduseks kasutamiseks (alates 3 m2) kui ka spordiklubidele (kuni 42 m2 ja eritellimusel rohkemgi).

Tõsisem korvpallihuviline saab oma treeningud palliplatsil viia täiesti uuele tasemele koos kõrgtehnoloogiliste Dr. Dish (USA) korvpalli viskemasinaga, mis tõstab märkimisväärselt treeningute intensiivsust ja sooritatavate visete korduste arvu. „Oleme tänaseks Eestisse toonud 11 viskemasinat ning viinud noortele ja treeneritele läbi mitmeid koolitusi. Kes vähegi tahab muu maailma tempoga kaasas käia, see peaks laskma ennast korra viskemasinal proovile panna. Kõrgete ambitsioonidega korvpallisõbrale on viskemasin asendamatu abimees,“ kinnitab varasem Eesti noortekoondiste ja meistriliiga tasemel korvpalli mänginud Luik. Oluline on, et viskemasin kogub ja salvestab erinevat infot, mille abil saab treeningute tõhusust ja seega treenija arengut jälgida. Viskemasinat võib vabalt kodus kasutada (näiteks Dr. Dish Home) või siis hoida püsivalt mõnes spordisaalis.

Koduhoovi terviklahendus

Kes eelistab õues liikumist, siis koduhoovis võib sportimiseks vaba platsi leida nii hoovist kui ka majaesiselt parkimisalalt. Näiteks jõutreeningu harrastajatel on võimalus püstitada koduhoovi unikaalne jõulinnak. Erinevatel kõrgustel lõuatõmbetorudest, redelitest, köitest, rööbaspuudest ja võimlemisrõngastest koosnev treeningkompleks on põnev ja ohutu kasutada nii lastele kui ka praktiline noortele ja täiskasvanutele. „Vahelduseks siseruumides jõusaalis rassimisele on jõulinnakul treenimine suurepärane võimalus. Oma keharaskusega treeningu (ingl. k. calisthenics) targalt ja sihipäraselt läbiviimine aitab keha mitmekülgselt tugevdada ja vaimu ergastada,“ soovitab Luik. Uudsena on võimalik jõulinnak rajada ka teisaldatavana. See tähendab, et jõulinnaku saab soovitud asukohta püsti panna, kuid vajadusel saab selle lahti võtta ning uues kohas taas kokku monteerida.

Teisaldatav jõulinnak kaubanduskeskuses
Foto: Neighbar MTÜ

Pallimängu huvilistele on parimaks lahenduseks Spordiareenid OÜ poolt pakutav Sport Court`i PowerGame Plus (USA). Tegemist on plastikkattega, millega saab vajadusel rajada teisaldatava spordiplatsi, mis on Eesti kliimas aastaringselt kasutatav ja praktiliselt hooldusvaba. Vabas õhus kuivab plastikkate saju järgselt kiirelt ning saab seeläbi ka puhastatud. Talvel võib otse selle peale rajada jääväljaku. Plastikkatte paigaldamine toimub kinnitamata otse siledale ja tugevale aluspinnasele. Koduhoovis näiteks kivisillutisele ja suurematel avalikel platsidel asfaltkattele või betoonpõrandale. Tõsisematele treenijatele on huvitav teada, et PowerGame Plus on plastikkatetest ainsana korraga nii FIBA (korvpall), FIVB (võrkpall), ITF (tennis) kui ka IHF (käsipall) rahvusvaheliste spordialaliitude poolt tunnustatud.

Spordiväljak Sport Court PowerGame plastikkattega koduhoovis
Foto: Sport Court

Spordiväljaku sisustamiseks treeningvahenditega saab kasutada teisaldatavat ehk mujale liigutatavat või siis ka püsivat ehk kohtpaikset spordiinventari. Kõik sõltub rajatava spordiväljaku eripäradest ja soovitud lõpptulemusest.

Läbimõeldud ruumikasutus loob sportimiseks ainulaadse keskkonna

Erinevaid võimalusi ruumi mitteotstarbeliselt kasutamiseks pakuvad nii kontorid kui ka laopinnad. Spordiareenid OÜ juhataja Mario Luik, kutsub üles kõiki ettevõtete juhte ja omanikke vaatama oma tööruume uue pilguga leidmaks lahendusi töötajatele motiveeriva liikumisruumi pakkumiseks. „Väiksemate kontorite puhul on ideaalseks lahenduseks ROXs Pro reaktsioonituled, mida annab ka meeskonnatöö harjutusteks hästi kasutada. Suurematel vabadel pindadel on võimalus kasutada teisaldatavat plastikkatet, mille kasutusvõimalused on lõpmatud. Näiteks erksate värvidega korv- ja võrkpalliväljak laohoone nurgas toob päeva lõpus töötajad kokku ja tõstab tervikuna töökeskkonna atraktiivsust. Laiemalt vaadates on kõigil vähese või üldsegi kasutuseta seisvalt pindadel potentsiaali sportimise aladena.”

Laohoone spordiväljak Sport Court PowerGame plastikkattega
Foto: Spordiareenid OÜ

Kui soov spordiväljak kodusesse või töökeskkonda luua on olemas, ootab investeeringu tegija ka lahenduse pikaajalist vastupidavust ning vähest hooldusvajadust. Loomulikult ka taskukohast maksumust. Mõlemal juhul tõstatub ajutiste lahenduste rajamise võimalikkus. Nii on spordiväljaku rajamisel oluliseks sobiva kattelahenduse leidmine ja spordiinventari valik. Siinkohal tuleks pöörduda valdkonna spetsialisti poole ja panna koos paika n-ö lähteülesanne. Läbi tuleks mõelda, kellele ja millisel eesmärgil sportimise keskkond luua soovitakse.

Spordiareenid OÜ

Spordiareenid OÜ tegeleb spordiväljakute ehitamise ja hoolduse, spordiinventari müügi ja paigaldusega ning konsultatsiooniga alates 2009. aastast. Ettevõtte missioon on muuta sportimise keskkond igal tasemel ja igas vanuses spordisõpradele vastupidavaks, turvaliseks, atraktiivseks ja mitmekülgseks. „Tõime esimesena Eestisse näiteks spordiväljakute plastikkatted Sport Court`ilt (USA), sisetenniseväljakute vaipkatted Schöpp`ilt (Saksamaa) ja korvpalli viskemasinad Dr. Dish`ilt (USA). Loome kohapeal oma turgu, eristume eelkõige kontseptuaalsel tasandil ja hindame kõrgelt kvaliteeti. Teostame nii meile kui kõigile klientidele atraktiivseid ja läbimõeldud projekte. Koostööga kaasneb operatiivne suhtlus ja vajadusel nõustamine. Objektidel toimetan ja organiseerin tööd enamasti ka ise," peab juhataja Luik oluliseks rõhutada.

Lisainfo:

www.spordiareenid.ee

Spordiareenid Facebook`is

Spordiareenid Instagram`is

Loe ka Kuidas rajada koduhoovi spordiväljak?

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785