Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 28. juuni 2019

Võrkkiik muudab suve nautimise veelgi mõnusamaks

Võrkkiik on lihtsa lahendusega, ent täiesti asendamatu aiamööbel, mis muudab suvisel ajal aias viibimise veelgi nauditavamaks. Lisaks on võrkkiik äärmiselt kerge, mistõttu on seda mugav reisile kaasa võtta või aias ühest kohast teise liigutada.

Suvi on aeg, mil nauditakse kõiki oma aia mõnusid – lamamistoolid on päikese võtmiseks pidevalt kasutuses, basseinid on kuuma eest jahutamiseks veega täidetud ning õhtud veedetakse võrkkiiges raamatut lugedes või niisama suvesooja nautides. Selleks, et tagaaeda või matkamiseks sobiv kiik valida, tuleks arvesse võtta järgmisi tegureid:

Laius – peamine erinevus siin on ühene versus kahene ehk kui palju inimesi kiigele mahub. Üldjuhul valitakse suurem kiik, mis ilmtingimata ei tähenda seda, et kiike plaanitakse koos sõbraga jagada, vaid see tagab suurema mugavuse.

Ühesed võrkkiiged on enamasti laiusega 100–150 cm ning kaaluvad vähem, mis on seljakotiga reisijatele kindlasti suureks plussiks, kuid samas pakub vähem ruumi või natukene kehvemat magamiskogemust. Samuti on neil lubatud koormus väiksem kui kahele mõeldud võrkkiige puhul. See-eest enamikul kahestel mudelitel on laius 150–230 cm. Tänu laiemale ruumile ning suuremale kandevõimele saab kiiges mugavalt magada ning samuti mahub kiike vähemalt kaks täiskasvanud inimest.

Pikkus – kiikede pikkus varieerub tunduvalt vähem kui laius. Kui pole tegu just väga pika inimesega, siis ei pea selle mõõtmete pärast muretsema. Võrkkiikede rusikareegel on valida kiik, mis on vähemalt 60 sentimeetrit pikem kui enda pikkus.

Kasutuse eesmärk – seljakotiga matkama minnes on oluline võrkkiige kaal, telkimise ja tavakasutuse ajal on kõige olulisem aga vastupidavus. Samuti tasub läbi mõelda, millisest materjalist kiik soetada – kas n-ö kootud kiik paksematest nööridest või kangast. Punutud mudeli puhul pakub liikuv õhk rohkem jahutust, kangast mudelid on üldjuhul kiiresti kuivavast materjalist ning saadaval erinevates värvikombinatsioonides ja -mustrites.

Kinnitamine ja aksessuaarid – kiige paigaldamiseks on üldjuhul tarvis rihmasid või võrkkiige alust. Tänasel päeval ei ole enam vajalik, et aias kasvaks lähestikku kaks puud, kuna võrkkiige alus, millele kiik kinnitada, pakub suurepärast alternatiivi. Lisaaksessuaarina saab soovi ja vajaduse korral soetada ka alusteki külmade ilmade tarvis, varju kaitseks vihma eest ja võrgu putukate vastu.

Võrkkiige telgid ja magamissüsteemid – võrkkiige telkidega tulevad üldjuhul võrkkiik ja teised ööbimiseks vajalikud lisad kaasa. Samuti saab ise ehitada oma süsteemi, alustades võrkkiigest ning seejärel lisades vajalikke tarvikuid, et luua matkamiseks peavari.

Suurepärase valiku erinevaid võrkkiikesid leiate Kaup24 e-poest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785