2. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Katusekeskus - esimene valik kõigis katusega seotud küsimustes

Ei ole maailmamastaabiski tavaline nähtus, et teraskatusetootja hakkab oma salongis müüma kivi-, eterniit- ja bituumenkatuseid ning jagama nõu erinevate katusetarvikute teemal. Aga tänaseks on see algatus end tõestanud ning Ruukki Express katusekeskus on populaarne valik nii era- kui ka äriklientide seas.

„Tänapäeva inimesed otsivad niikuinii iga neid huvitava teema kohta internetist infot, kuid paraku võib erinevatest foorumitest ja lehekülgedelt saada väga moonutatud pildi. Seetõttu otsustasimegi 2013. aastal avada teeninduskeskuse nii era- kui ka äriklientidele, kes on huvitatud adekvaatsest teabest erinevate kvaliteetsete katusetoodete ja töövahendite kohta,“ räägib Ruukki Products AS piirkonna müügijuht Kristjan Õsso.

Kui varasemalt said eraisikud Ruukki tooteid osta vaid läbi edasimüüjate, siis neli aastat tagasi astuti klientidele samm lähemale ning otsustati hakata oma tooteid tutvustama ka otse. Lisaks kaasati konkurendid ja koostööpartnerid, et koos pakkuda kliendile õiget teavet ka teiste võimaluste kohta ning aidata teha parim valik.

„Väga huvitav on kuulata, mida inimesed arvavad erinevatest materjalidest. Kindlasti ei maksa karta, et teraskatusetootjana suruksime klientidele oma valikuid peale – nii see ei ole, sest oleme koolitatud ka tutvustama teisi materjale ning kes tuleb kivikatust ostma, see selle ka saab,“ kinnitab Õsso.

„Meie tarnijad, projekteerijad ja tarvikutemüüjad toetavad meid igati ja kui klient tellib näiteks bituumenkatuse lahenduse, anname tarnijale mõõdud ning ta ise arvutab välja õiged kogused. Samuti saab läbi meie pöörduda katusematerjalide müüjate poole, kui ostjal on huvi oma spetsiifilistele küsimustele vastuseid saada. Kliendi eeliseks on see, et ta saab kõige katuseid puudutava kohta vastused ühest kohast.“

Ruukki Express katusekeskus aitab ka insenertehnilise abiga näiteks erinevate katusesõlmede lahendamisel ning samuti edastatakse katusekatte paigaldusabi läbi erinevate professionaalsete paigaldajate. Populaarsed on klientidele suunatud talvised demopäevad, kuhu kaasatakse samuti tarnijad ja partnerid näiteks soojustuse-, värvi- ja puidumüüjate hulgast. Lisaks on läbi viidud katuseaknapaigalduse ja soojustamise töötubasid ning kutsustud tööriistamüüjad uusi seadmeid näitama.

Tööriistade osas on Ruukki Express katusekeskustes müügil erinevad profitööriistad ning samuti on korralik laoseis tarvikuid alatest naeltest ja kruvidest kuni vihmaveesüsteemideni. „Meile on oluline, et inimene saaks õige asja õiges mõõdus, et teenindus oleks kiire ja mugav ning klient päeva lõpuks nii toodete kui ka meie teenindusega rahul,“ räägib Õsso, lisades, et teenuseid ja tooteid lisandub vastavalt klientide soovidele.

Just sel põhjusel alustas Ruukki mõned aastad tagasi ise kvalifitseeritud ehituse- ja hooldustööde pakkumist. Pole palju ettevõtteid, mis haldavad tervet tooteahelat alates rauamaagi kaevandamisest ja tootmisest kuni katusepaigaldusabi pakkumise ja kvaliteedikontrolli teostamise ning ehitusjärelevalve nõustamiseni.

Ruukki Expressi katusekeskuse koostööpartnerid on Velux ja Roto (katuseaknad), Benders ja Monier (kivikatused), Schiedel ja TONA (moodulkorstnad) , Eternit Baltic (eterniitkatused), Katepal ja Icopal (bituumensindelkatused), SFS intec (kinnitustarvikud), Freund, Bahco, Midwest, Malco, Hultafors ja KAPRO (käsitööriistad) ja Makita (elektritööriistad).   Ruukki Expressil on üle 40 teeninduskeskuse Soomes, Rootsis, Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Slovakkias.

Ruukki Products AS piirkonna müügijuht Kristjan Õsso.

Ruukki on spetsialiseerunud energiatõhusate hoonete- ja ehituslahenduste tootmisele ja müügile, fookusega Põhja- ja Ida-Euroopale. Ettevõttel on ligikaudu 2500 töötajat ja tooteid valmistatakse 15 tehases üle Euroopa. 2016. aasta müügi netokäive oli kokku 5,305 miljardit Rootsi krooni ehk ligi 556 miljonit eurot, millest Eestis paikneva äriüksuse käive oli 50 miljonit eurot.

Ruukki on SSAB allüksus. SSAB on Põhjamaades ja Põhja-Ameerikas paiknev teraseettevõte, mis tegutseb rohkem kui 50 riigis ning mille aktsiad on noteeritud Nasdaq Stockholmi börsil ja Nasdaq Helsingi börsi lisanimekirjas.

Rohkem infot Ruukki Expressi pakkumiste ja teenuste kohta kodulehelt www.ruukki.ee ja kell 8-16.30 tasuta lühinumbrilt 1914 (teenindamine eesti ja vene keeles).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785