17. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puumarket kasvatab projektimüüki nii ehitusfirmadele kui ka eraehitajale

Foto: Puumarket
Eesti suurimal ehituspuitu müüval kaupluseketil Puumarket täitus 2016. aastal 25. tegevusaasta. Selle aja jooksul on muutunud nii ehitusturg, trendid kui ka Puumarket ise.

Järjest enam eelistatakse kvaliteetsemale tulemusele mõeldes tööstuslikult viimistletud ja värvitud puitmaterjale. Kaubavalikusse on lisandunud uusi materjale üldehituse valdkonnas ning suund on olla projektimüügi klientidele parim partner.

„Et olla oma valdkonna parim pakkuja, peab müüma kvaliteetset kaupa ja usaldust. Puumarketi arenguplaanide kohaselt on 2017. aastasse planeeritud investeerida nii ettevõtte müügitegevuse kui ka sortimendi laiendamisesse ning klienditeeninduse taseme pidevasse arendamisesse,“ ütleb Puumarketi müügidirektor Toomas Tauk. „Peale puiduvaliku on meie jaoks äärmiselt oluline ka muude ehitusmaterjalide valiku suurendamine ning täna moodustavad juba ligi poole meie käibest üldehitusmaterjalid.“

Ta lisab, et endiselt on fookuses ka projektimüügi kasvatamine. „Enamasti pakuvad ettevõtted konsultatsiooni äriklientidele, kuid meie soov on isikliku nõustamise kaudu astuda samm lähemale erakliendile ning julgustada neid oma küsimusi ja soove esitama professionaalsele haldurile. Ärikliendiga sarnaselt on ka jaekliendile oluline personaalne nõustamine ja kiired ning konkurentsivõimelised pakkumised vastavalt projektile.“

Hoogne laienemine aitab olla parem ja paindlikum partner

„Kõige laiem puiduvalik on üks meie olulisemaid lubadusi ning teeme tööd selle nimel, et klient leiaks alati meie juurest kõik vajaliku ja sobiva. See tähendab lisaks laiale kaubavalikule nõustamist selle kõige paremas tähenduses. Soovime, et kliendid tunneksid end meiega koduselt, sooviksid meilt nõu küsida ja alati meie juurde tagasi tulla,“ räägib Puumarketi tegevjuht Marti Rehemaa. „Meie eesmärk on olla lepingulistele klientidele kõige paindlikum partner – on see siis hinnapakkumiste tegemine, kaupade ehitusplatsile toomine või ka reklamatsioonide lahendamine.“

Viimased aastad on toonud Puumarketi klientidele palju uut ning samuti jagub värskust ja põnevust ka järgmisteks aastateks. Rakvere esindus kolis uutele pindadele ja paremasse asukohta ning sealne kaubavalik suurenes oluliselt. Pärnu Puumarketi väliterritoorium on saanud suuremad ja paremad laotingimused nii puit- kui ka üldehitusmaterjalidele, millega on tagatud ka laokaupade kvaliteet. Aastal 2017 on plaanis teha kapitaalremont ka Pärnu kaupluse ruumides, kujundades müügisaali väljanägemise ümber ning viies sortimendi uuele tasemele.

„Kvaliteetne toormaterjal ning kaubad vajavad häid ladustamis- ja hoiutingimusi. Sellekohaseid olulisi laiendusi ja investeeringuid oleme juba teinud väga palju, aga mitmed suured laienemisplaanid ja projektid seisavad veel ees,“ ütleb Rehemaa.

Uue ja suurema kaupluse ning laoruumid on saamas Tallinna Mustamäe esindus, mis kasvab plaanide kohaselt kolm korda suuremaks ning saab lisaks suuremale puiduplatsile ka uue avara müügisaali ja laoruumid. Praegune keskladu Jüris kaotab oma senise funktsiooni ja ühendatakse Mustamäe osakonnaga. Eesmärk on olla kliendile lähemal senisest oluliselt suurema puiduvalikuga suurimas müügiosakonnas.

Uus müügiesindus veebis

Peale müügiesinduste uueneb ka Puumarketi veebileht. Hiljemalt veebruaris avatav uus koduleht saab olema nii ehitajale kui ka erakliendile abistavaks töövahendiks projektide elluviimisel. Lisaks laokaupadele laieneb sortiment tellitavatele toodetele. Kõik laos olevad kogused on reaalajas nähtavad ning kaupade tellimine saab olema kiirem ja mugavam.

Uus koduleht aitab klientidel reaalselt aega säästa, sest kõik tellimused pannakse varem kokku ning kohale tulles tuleb lihtsalt kaup sõidukile laadida. Loomulikult saab kasutada ka Puumarketi pakutavat kaupade transporditeenust.

Olulisel kohal on õppimine ja õpetamine

Juba mitmendat hooaega teeb Puumarket koostööd „Nurgakivi“ saatemeeskonnaga. Saate meistritenurgas on üle 30 saate jagatud ideid ja nõuandeid, kuidas õigeid tööriistu ning töövõtteid kasutades erinevatest puitmaterjalidest ehitada kõike vajalikku ja põnevat.

Koolituspäevi korraldatakse ka oma klientidele, et hoida neid kursis olulisega ehitusvaldkonnas. „Teeme selliseid projekte missioonitundega, sest soovime oma kliente õpetada ja ise koos nendega õppida,“ ütleb Toomas Pärtel, Puumarketi arendusjuht ja omanik. 25 aastaga on Puumarket kasvanud kõige laiema puiduvaliku pakkujaks ja suurimaks propageerijaks Eestis, koondades tõelisi puidufänne sõna kõige paremas tähenduses. Ettevõttel on kokku kuus müügiesindust Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Rakveres, kus töötavad oma ala professionaalsed, kes aitavad klientidel teha õigeid valikuid, pakuvad kiireid ja mugavaid teenuseid ning annavad mitmekülgset nõu­.

www.puumarket.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785