19. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milliseid viimistlustöid tasub kevadel ette võtta?

Viimistlustöö
Foto: Stellana
Ehitusmaterjalide valik kevadisteks remonttöödeks nõuab üksjagu aega ja planeerimist, mistõttu tuleks juba varem välja vaadata, mida ehituspoest osta ning kulud kokku arvutada.

Esmalt tasub üle kontrollida, kas talveperioodil tekkis temperatuuri kõikumisest hoone fassaadile või katusele kahjustusi. Kindlasti tuleks tähelepanu pöörata ka soklikorrusele. Juhul kui talve jooksul probleeme tekkis, jõuab need siiski enne järgmist talve korda teha.

Kui kahjustused kindlaks tehtud, koosta paremaks organiseerituseks nimekiri vajaminevatest materjalidest. Arvesta, palju oleks vaja puitmaterjale, krohvi, värvi, lakki või muud. Mitmed ehituspoed, näiteks Stellana, pakuvad laias valikus materjale ning spetsialisti teenused, mille abil paremini ostuotsuseid teha.

„Kui te ei pea spetsialistiga nõu, võib see hiljem tuua tõsiseid kahjustusi kogu maja või muu hoone konstruktsioonides. Igal tootel on oma kindel ülesanne. Mis toode kuhugi sobib, seda saame ainult soovitada, lõppotsuse teeb ikkagi klient,“ ütleb Stellana juhatuse liige Veiko Rüü.

Niisiis tasub teada, mida on vaja osta, kus ja millises ehitus- või viimistlusfaasis materjale vaja läheb ning milline on kulu materjalidele. Vähem olulisem ei ole ka ehitusmaterjalide kvaliteet. Ise remonti tehes tuleks materjalide kõrval soetada vajalikud tööriistad, mis tagabki kvaliteetse tulemuse.

Parim tulemus koostöös spetsialistiga

Mure korral võib nii tavatarbija kui ehitusettevõtte küsida poest julgelt kõige kohta, mis seotud ehitusmaterjalidega.

Kevadel, kui väliviimistlus ehk olulisim, on fookuses fassaadikatted ning katusega seotud tooted. Stellana valikust leiab peamiselt firma Teknos tooteid, fassaadile soovitab poe spetsialist Stonerex OÜ fassaadiplaate: tsementlaast- või tsementkiudplaate, mida on saada värvituna erinevates toonides või erinevat tooni loodusliku kivipuruga. Materjalide soovitamisel püütakse tõsta just kliendi teadlikkust erinevate materjalide eelistest ja pikaealisusest. Näiteks selgitatakse põhjalikult, miks valida just tänapäevast nn hingavat fassaadilahendust StoneREX plaatidega ning kuidas see aitab vältida niiskuse ja hallituse tekkimist siseruumides.

Vahel võib juhtuda, et ehitustööde tegemine nõuab spetsialisti pilku ka lähemalt. Selleks on Stellana valmis: kui klient soovib, minnakse objektile kohale, et anda kiire hinnang. Täpsema analüüsi jaoks kulub siiski rohkem aega.

Stellanast ostetud kaup toimetatakse klientidele koju. „Usun, et meie eelis teiste ees ongi individuaalne lähenemine ning probleemide lahendamine vastavalt kliendile, kui selleks vajadus,“ ütleb ettevõtte juhatuse esimees Veiko Rüü, kelle sõnul kasvab klientide rahulolu ja usaldus iga aastaga. „Meie kliendid on peamiselt ikkagi igapäevased inimesed meie enda ümbert.“

Juba traditsiooniks saanud kevadisel kliendipäeval, mis tänavu toimub 23. aprillil, saab Stellanas tutvuda kaupluses tooteid pakkuvate ettevõtete esindajatega. Kliendipäeval aitab keha kinnitada kohalik grillimeister Koit Kuusk, külalised saavad kehakinnituseks vorsti ja liha.

Stellana pakutavaga saab end kurssi viia Tapal Paide maantee 77 asuvas kaupluses ning võttes ühendust telefonil 322 0047 või [email protected].

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785