Autor: Ero Viik • 4. juuni 2024

Swedbank: ehitushind pigem veel veidi langeb

Suure osa arenduse eelarvest moodustab ehitussektor ning just ehitushind määrab ära selle, mis hinnaga on võimalik arendajatel kortereid müüa. Ehitushinnad hetkel enam ei kasva, pigem on seal oodata mõningast langust, kirjutas Swedbanki ettevõtete panganduse kommunikatsiooni valdkonnajuht Ero Viik turuanalüüsis.
Ero Viik
Foto: Swedbank

Uute arenduste tehingute maht on viimastel aastate olnud volatiilne – selle üheks suurimaks mõjutajaks on uute korterite hinnatase, mis tegi märkimisväärse hüppe just aastatel 2020–2022. Antud perioodil kasvasid hinnad ca 30%. Tänase seisuga on uute korterite pakkumishinnad rekordtasemel, ulatudes pea 5500 euroni ruutmeetri kohta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785