Autor: Tõnu Toompark • 12. jaanuar 2024

Tõnu Toompark: selle aasta suur küsimus – kui palju elamispindade tehinguid vähemaks jääb?

"Inflatsiooni suur laine on küll selja taga, kuid hinnatase kõrgele jäänud. Uus hinnatase nõuab harjumist ning kõrge kulude tase hoiab inimesi elamispindade ostuotsust langetamast," kirjutab kinnisvaraekspert Tõnu Toompark.
Foto: Liis Treimann
Euribori langus ei tõmba elamispindade turgu kiirkorras uuesti käima, vaid pigem hoiab ära mõne tehingu ärakukkumise, kirjutab Kinnisvarakool.ee koolitaja ja konsultant Tõnu Toompark vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.

2024. aasta elamispindade turu suurim küsimus on, kui suureks kujuneb elamispindade ostu-müügitehingute arvu langus ja kas tehingute vähenemisel on muid olulisi mõjusid elamispindade turule, sealhulgas hindadele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785